/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: kombiként is remekül mutat a Lexus IS

2022. március 03. 16:10   |   Autoblog
címkék:  

A számítógépes grafikák egy Instagram felhasználó munkái, de akár a Lexus stúdiójában is készülhettek volna.

A Lexus középkategóriás IS sorozata jelenleg már a negyedik generációjánál tart, de még sokan emlékezhetnek az 1998-2005-ig gyártott első nemzedékére, amely a remek vezethetőségéről, a selymesen járó soros hathangeres motorjairól, a védjeggyé vált, ezüst betétes hátsó lámpájáról és a kronográf stílusú műszerfaláról volt ismert. No meg arról, hogy ez volt egyetlen a négy IS-generáció közül, melyet a klasszikus, négyajtós karosszéria mellett kombiként is meg lehetett vásárolni.

A lankás farú SportCrosst természetesen nem teherhordásra fejlesztették ki, olyannyira, hogy 340 literes csomagtere 60 literrel kisebb volt a szedánénál. Viszont a lehajtható hátsó üléstámlákkal ezt egy pillanat alatt 640 literre lehetett növelni, és a nagyobb rakodónyíláson keresztül méretes tárgyakat is bele lehetett pakolni, amit bizony értékeltek a vásárlók. Azóta sem volt másik kombija a Lexusnak a többi modellszériában sem, talán ezért gondolta úgy a @sugardesign_1 nicknevű formatervező az Instagramról, hogy jó ötlet lenne virtuálisan elkészíteni az aktuális IS SportCross változatát.

A végeredmény olyan élethű lett, hogy azt is simán el lehetne hinni, hogy hivatalos Lexus grafikákról van szó. Tökéletesen sikerült az IS formáját a puttonyos farkialakítással kombinálni, az új SportCross már látványra is kicsattan az erőtől. Ugyan a hatalmas diffúzort viselő hátsó lökhárító és a csíkkal összekötött LED-es hátsó lámpák változatlanul kerültek át a limuzinról, de ezt leszámítva a B-oszlop mögött minden karosszéria-elem új.

Sokkal később kezd ereszkedni a tetővonal, ami nem csak nagyobb csomagtartót, de nagyobb fejteret is jelent a hátsó utasok számára, és a hátsó szélvédő is kevésbé van megdöntve, ami nagyobb csomagteret és jobb kilátást eredményez. A 3D-s tervezőprogrammal megalkotott IS SportCross természetesen a látványos F Sport dizájncsomagot is megkapta, ami fényes fekete betéteket és nagyobb átmérőjű, 19 colos könnyűfém felniket jelent.

A kocsi hátulján olvasható IS 350 felirat azt jelenti, hogy a tervező a 3,5 literes, 315 lóerős V6-os szívómotorral képzelte el a sportkombiját, pedig álmodhatott volna merészebbet is, az IS szedán ugyanis az F-modellekből ismert ötliteres, 479 lóerős V8-assal is kapható, amellyel 4,4 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 100 km/órára. Sajnos kicsi az esély arra, hogy valaha is gyártásba kerüljön az IS SportCross, a Lexus a praktikus, családi használatra alkalmasabb autót keresőknek inkább a széles szabadidőautó választékát ajánlja, amely egyes piacokon nem kevesebb mint öt tagot (UX, NX, RX, GX, LX) számlál.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/