/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Paul Walker különleges Shelby Cobrája

2021. január 03. 15:45   |   Autoblog
címkék:  

A Fast and Furious filmek kedvelt sztárja, a 2013-ban elhunyt Paul Walker óriási, meglehetősen színes autógyűjteménnyel rendelkezett, melynek tagja volt ez a különleges Shelby Cobra is. Az 1965-ös Shelby Cobra 427 FAM editionből összesen csak két darab készült, a története nagyon érdekes.

A FAM egy rövidítés (Ferrari’s ass is mine, azaz szabad fordításban: lemosom a Ferrarit) és a Ford, valamint a Ferrari legendás rivalizálására utal a 60-as években. Ennek megfelelően az autót a Ferrari jellegzetes Rosso Corsa árnyalatára fújták, amihez barna belső társul. Az autót egyébként maga Carroll Shelby rendelte a 90-es évek végén, tehát egy continuation, azaz folytatólagos modell, és mindenhol FAM emblémák láthatók rajta. A piros gép egyike a 14 darab CSX1000 sorozatszámú Cobrának és egyike a mindössze kettő FAM kiadásnak, így rendkívül ritka és nagy értékű.

A piros Cobra FAM kézzel formált alumínium karosszériával, acél bukókerettel, 15 colos Halibrand stílusú, központi rögzítésű kerekekkel bír, melyek mögött Wilwood fékeket találunk. A fenevad mozgatásáról egy 7 literes V8-as motor gondoskodik, amely nem kevesebb, mint 550 lóerőt présel ki magából. Az őserőt egy Tremec TKO600 ötfokozatú kézi váltó továbbítja a korlátozottan önzáró differenciálművel szerelt hátsó tengelyre. A felfüggesztés körben független, a kormányzás pedig fogasléces, így a Cobra vezetése nem egyenlő az öngyilkossággal.

A Cobra FAM edition az autós történelem egy figyelemreméltó darabja, hiszen Carroll Shelbyé volt, majd egy ideig Paul Walker gyűjteményét gazdagította. Ráadásul egy ikonikus sportautó, rendkívül ritka kiszerelésben. Március 19-én elárverezik, a Mecum’s Glendale aukción kerül kalapács alá.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/