/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: régi fényében ragyog a Porsche-legenda

2015. szeptember 29. 07:30   |   Autoblog
címkék:  

A történelmi Porsche versenyautók számos 24 órás Le Mans-i és Daytona-i győzelmet tudhatnak maguk mögött, de emlékezetes sikereket arattak a nürburgringi és a Spa-Francorchamps-i 1000 kilométeres viadalokon is. Hogy ezeket a járműveket ma is megcsodálhassák a versenypályákon, a Porsche új üzletágat nyitott, hogy a legendás versenyautókat eredeti állapotra restaurálja, szervizelje és állapotukat megőrizze. Első projektjük ez a Gulf Porsche 917K, amely 1971-ben megnyerte az 1000 kilométeres Spa-i futamot.

A 917K eredeti állapotra restaurálását archív múzeumi anyagok és korabeli „tanúk” beszámolói alapján, valamint idősebb munkatársak és szerelők szaktudását igénybe véve végezték. A Porsche mostantól teljes körű kiszolgálásban részesíti a historic versenyzésben érdekelt ügyfeleit, ezért a restauráláson túl a szervizelés és alkatrészellátás is megoldható. A biztonsági berendezéseket is korszerűbbre cserélik a 30-40 éves autókban, a régi biztonsági öveket például nem szerelik vissza a több száz vagy akár 1000 lóerő fölötti teljesítményű autókba. A Porsche emellett folyamatos műszaki támogatást is nyújt historic ügyfeleinek, s az autók tárolását, karbantartását, illetve igény szerint a szállítását is vállalja.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/