/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Toyota V12, házilag

2019. május 26. 10:35   |   Autoblog
címkék:  

A Toyota az elmúlt évtizedek során nem egy kiváló négy-, hat- és nyolchengeres motort gyártott, az LFA V10-eséről nem is beszélve. Az autóipari hierarchiában azonban semmi sem múlja felül a V12 tökéletességét. És bár a Toyota maga is rendelkezett ilyen erőforrással, mennyivel izgalmasabb, ha magunknak építünk egyet!

Pontosan erre vállalkozott egy elvetemült rajongó, bizonyos Don Groff valahol Amerikában, aki úgy gondolta, két darab 2,5 literes, soros hathengeres (1JZ) Toyota-blokk sziámi-ikresítésével feltalálja a spanyolviaszt.

A projekt még 2014-ben kezdődött, az építő párhuzamosan fejlesztette a blokkot és a köré megálmodott szivar karosszériát, amolyan steampunk grand prix stílusban. 2018 végére már üzemképes volt a hengersoronként egy-egy Garrett turbóval megtámogatott erőforrás. Ha végül mégsem készül el a 800 lóerősre tervezett, etanol üzemű utcai versenyautó, már a dupla sorhatos selymes hangja és a hengersorok között kígyózó kipufogócsövek igéző látványa miatt mindenképpen érdemes volt belefogni a sziszifuszi munkába.

A motorindításról készült fél perces videót vétek lenne kihagyni:

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/