/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: A terepes mentők Rolls-Royce-a

2016. december 24. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A Fekete-erdő Németország kedvelt kirándulóhelyei között szerepel, ahová évente 9 millió ember látogat el. Egy ekkora területen könnyen bajba kerülhet a legképzettebb túrázó is, ám aggodalomra semmi ok,

Több mint hatezer négyzetkilométeres területével a Fekete-erdő hatalmas tájvédelmi környezet nem csak az állat- és növényvilág számára, de a kirándulni vágyóknak is.

Ám épp méretéből adódik veszélyessége is, hiszen bárhol baj érheti az embert, esetenként pedig nehéz lehet megtalálni / megközelíteni, mivel azonban minden perc számít, egy gyorsreakciójú, bárhol bevethető mentőalakulatra van szükség – amire évente nagyjából 600-szor kerül sor.

Ennek egyik fő eleme a Mercedes-Benz által gyártott Unimog U 4000. A „The Rock” (vagyis „A Szikla”) néven illetett monstrumban elegendő hely van hét ember és a csapat teljes felszerelése számára, amelyben még az elsősegély-sátrat is megtalálhatjuk. Az autó ezen felül lavina és árvíz esetén sem jön zavarba, valamint szükség esetén hatalmas reflektorok és csörlők segítik a kutatás pozitív kimenetelét.

Méreteihez képest ráadásul kiváló tereptudással rendelkezik: 3850 mm-es tengelytávja mellett is 44 fokos első és 51 fokos hátsó terepszögekkel büszkélkedhet, míg akár 45 fokos emelkedőn is képes felmenni, gázlómélysége pedig 120 centiméteres, azaz 1,2 méter mély vízben még elboldogul. A szükséges teljesítményt mind a négy kerékre meglepetésre egy négyhengeres dízel aggregát juttatja el 218 lóerő társaságában, ami elsőre nem tűnik soknak, ám a terepen aligha számít a végsebesség. Ez a jármű egy hatalmas terepjáró, vagy másképp egy Rolls-Royce a terepes mentők és felderítők között.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/