/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: A tökéletes projektautó alap

2018. október 28. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Egy motor nélküli, mindenütt ütött-kopott, hiányos Ford Mustang várja, hogy valaki megmentse a roncsteleptől. Lehet belőle restaurált klasszikus, Shelby Mustang tuningautó vagy épp eredeti kinézetű, modern beltartalommal megtöltött restomod.

Szép Mustangot könnyű birtokolni, csak sok pénz kell hozzá. Ha azonban nincs meg a megfelelő összeg, kezdhet az ember ötletelni, mi a jobb megoldás… Venni egy összetákolt replikát vagy esetleg egy hiányos, sérült donort, amely ideális alap lehet egy hosszú projekthez.

Akinek kellő szerszámkészlete, helye, ideje és lelkesedése van, annak tökéletes üzlet lehet az az 1965-ös, elsőgenerációs Mustang Fastback, melyet az eBay-en próbál értékesíteni valaki 4,1 millió forintnak megfelelő dollárért Amerikában. Ahogy a képeken látszik, a kasztnit leszámítva nem sok eredeti alkatrész maradt meg belőle. A motor hiányzik, a belső kárpitok nagy része nincs meg, a műszerfal gyakorlatilag üres, azonban így legalább látszik, hogy nem egy rozsdakupaccal van dolgunk, ráadásul az eredeti, háromfokozatú kézi kapcsolású váltó és az ülések is a helyükön vannak.

Amit a járgány múltjáról tudni lehet, elég homályos, de állítólag 1983-ban vezették utoljára, amikor 100 ezer mérföld (160 ezer kilométer) körül állt a számláló. Ezt követően (ismeretlen okokból) került ki belőle a 4.7 literes V8-as benzines hajtómű. Hogy megéri-e valakinek egy gyakorlatilag üres kasztnit venni több mint négymillióért, azt az idő eldönti, de akármi is történjen, reméljük, nem a roncstelepen fog kikötni az egykoron büszkén vágtató Mustang.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/