/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: A Toyota, amiből Lamborghini lett

2021. július 16. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Egy japán tuningcég megfelelő pénzért cserébe Lamborghini Urust farag a Toyota Venza terepjáróból. A munka bár nem hibátlan, közelebb áll az olasz SUV-hez, mint a tuner első próbálkozása, mely a RAV4-en alapszik.

A japán székhelyű Albermo nevű tuningcég kiadta Toyota Venza terepjáróhoz szánt optikai csomagját.

Ebben talán nem is lenne semmi különleges, az már azonban érdekes, hogy a munka elvégzését követően a tulajok egy Lamborghini Urust kapnak vissza. Pontosabban továbbra is egy Venzában ülnek, mely erősen hasonlít az olasz sport-szabadidőautóra.

Ehhez több elemet radikálisan át kellett alakítani: például az első lökhárító hatalmas légbeömlőket kapott és íveit is átszabták a hasonlóság kedvéért. Azért a köralakú ködlámpák valamint az eredeti fényszórók megmaradtak, valamint Lambo jelvényt se keressünk, de elsőre működik a megtévesztés. Oldalról már nehezebb dolga volt a tervezőknek, így nem is vitték túlzásba, csupán a kerékjárati íveket toldották meg, illetve lecserélték a kerekeket, hogy ne érje szó a ház elejét. A hátsó részen két szárny került elhelyezésre (egy a tetőn, egy a csomagtérajtón), valamint egy méretes diffúzor, amely magában foglal egy-egy nem túl szerencsésen elhelyezett kipufogóvéget az oldalakon. Akinek ez nem tetszik, középen kivezetett kidörgőkkel is kérheti a nemesítést.

Arról nem szól a fáma, hogy mennyibe kerül a teljes csomag, viszont külön-külön is lehet rendelni az elemeket, akár fényezés nélkül, így mindenki saját színvilága szerint aggathatja tele japán terepjáróját a kiegészítőkkel. A 2.5 literes benzinmotorral szerelt hibrid hajtásláncot nem piszkálja meg az Albermo, így az továbbra is 219 lóerős teljesítménnyel bír – ez mintegy harmada az Urus 650 lóerejének.

Egyébként nem ez a műhely első próbálkozása, ugyanis egy évvel ezelőtt már a Toyota másik SUV-je, a RAV4 is megkapta a maga Urus bodykit próbálkozását, az azonban kevésbé sikerült megtévesztőre, ahogy az alábbi linken is látható.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/