/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: A Toyota belépő szintű sportkocsija

2015. október 10. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A japán márka közzétett pár ízelítő képet legújabb hátsókerekes sportautójáról, melyet a hónap végén esedékes Tokiói Autószalonon leplez majd le a nagyérdemű előtt. A belépő szintű S-FR tömege kevesebb lehet egy tonnánál.

Digitális képeken rántotta le a leplet a Toyota legújabb hátsókerék-meghajtású modelljéről.

Az S-FR egy orrmotoros, mini sportautó lesz mindössze 3990 mm-es hosszal, 2480 mm-es tengelytávval, 1695 mm-es szélességgel és csupán 1320 mm-es magassággal. Mindezek ellenére négy ülés is helyet kap majd benne, bár a második sor inkább dísznek lesz, mintsem teljes értékű padnak. A külső egy aranyos, gömbölyded formavilágra épül több szín felhasználásával, így a megjelenés igen fiatalosnak mondható.

A belső teret az egyszerűség elvén építették, így egy digitális műszerfal, néhány kapcsoló és sok műanyag került az utastérbe, persze a bluetooth és a két USB csatlakozó megtalálható a már az alapfelszereltségben is. A hatsebességes kézi váltó köré például csak az elektromos ablakok gombjai és a tükrök állítója került.

A hangsúly azonban a vezetési élményen van, amit a kiválóan megtervezett többlengőkaros futómű és az alacsony öntömeg garantál. Az S-FR ugyanis csupán 980 kilogrammot nyom a mérlegen, amihez egyes források szerint egy 130 lóerő körül teljesítő 1.5 literes benzinmotor társul, így a fürgeséggel nem lesz gond.

Az autót a hónap végi Tokiói Autószalonon mutatják be a japánok, azonban arról egyelőre nem tudni, eljut-e majd Európába.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/