/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: A világ egyik legritkább autójával bővült Abu Dhabi rendőrsége

2015. június 03. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A gazdag közel-keleti országok között örökké zajlik egyfajta rivalizálás azok közszolgálati szerveinek flottáját illetően. Ebben a versenyben most Abu Dhabi nagy előnyre tett szert egy 3,4 millió dolláros Lykan Hypersporttal, melyből mindössze hét példányt gyártottak.

Nem mindennapi autóval bővült Abu Dhabi rendőrségének járműparkja. Egy W Motors Lykan Hypersport állt szolgálatba az Egyesült Arab Emírségek területén.

A név többek között onnan is ismerős lehet, hogy a Halálos Iramban filmsorozat legutóbbi részében egy ilyen betontorpedóval repültek főhőseink felhőkarcolóból felhőkarcolóba, de a valóságban is megmutatkozó hihetetlen teljesítménye, valamint elérhetetlensége is növelte a modell ázsióját.

Csak emlékeztetőül, az autóban a RUF által megzabolázott 3.7 literes hathengeres boxermotor dolgozik 770 lóerő (566 kW) csúcsteljesítmény, illetve kereken 1000 Nm forgatónyomaték kíséretében, melyeknek köszönhetően 2,8 másodperc alatt katapultál százra, míg végsebessége megközelíti a 400 km/órát – mindezt hatsebességes szekvenciális váltóval kombinálva.

Az Abu Dhabi rendőrség egyébként potom 3,4 millió dollárért (vagyis körülbelül 950 millió forintért) vásárolta meg a minden bizonnyal csak kiállítási tárgyként bevetésre kerülő piros-fehér színben tündöklő gépet.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/