/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a háromkerekű Morgan

2010. november 05. 21:53   |   Autoblog
címkék:  

Korábban már hírt adtunk arról, hogy a Morgan Motor Company briliáns, mégis egyszerű felépítésű Threewheeler modellje hamarosan újjászületik. A Morgan rekordgyorsasággal el is készítette a járművet, íme a 21. századi Morgan háromkerekű.

A Morgan Threewheeler a huszadik század első felének az egyik legsikeresebb könnyűsúlyú sportkocsija volt, 1909 és 1953 között körülbelül 30 ezer darabot gyártottak belőle. Sokaknak ez az autó jelentette az igazi szabadságot. Az élénk gyorsulás akár 5 liter alatti átlagfogyasztással párosult, de a háromkerekű Morgan a versenypályán is sikeres volt. 1913-ban megnyerte például a Francia Nagydíjat. Sir Stirling Moss, akinek volt egy Threewheelere, azt mondta az autóról: „Az én Morganem remek csajmágnes".

Nos, a 2011-es modell is rendelkezik ezzel a vonzerővel, a modern technológiát a klasszikus dizájnnal kombinálja, ami a célközönség szemében ellenállhatatlanná teszi. A hagyományoknak megfelelően motorkerékpár erőforrás hajtja, mégpedig egy 1800 köbcentis Harley-Davidson Screaming Eagle blokk, körülbelül 100 lóerős kerekeken leadott teljesítménnyel. Ez nem tűnik soknak, csakhogy a kis Morgan súlya nem éri el a fél tonnát, így álló helyzetből 97 km/órás sebességre 4,5 másodperc alatt gyorsul fel, végsebessége pedig 185 km/óra. A V-Twin blokkhoz ötfokozatú Mazda5 váltóművet kapcsoltak.

A Morgan Threewheeler csővázas, alumínium karosszériás, és bukókeretet is építettek bele. A két szabadon futó fűzött első kerék a 20-as, 30-as évek sportautóinak fílingjét hozza vissza, de a szeszélyes úttartás nélkül. A kabinban bőrborítású, tradicionális, repülőgépes stílusú műszerpult, puritán, háromküllős kormány és filigrán ülések fogadja az utasokat. 

A Morgan Threewheelert motorkerékpárként homologizálták. A pontos árakról még nem érkezett információ.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/