/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Amerika legidősebb, szolgálatban álló rendőrautója

2019. május 17. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Habár a bűn üldözőinek nem árt mindig a legfrissebb technológiával felvértezve kergetni a gazfickókat, a nebraskai rendőrség a mai napig használ egy 1993-as Ford Mustang SSP járőrautót orrában egy 5.0 literes V8-as benzinmotorral.

Míg hazánkban a Suzuki Vitara, a Mercedes-Benz B-osztály, az Audi A3 és TT, valamint a Skoda Octavia RS modellek őrzik a rendet, Amerikában Ford Explorer terepjárók, Dodge Charger szedánok teszik ki a flotta nagyját, azonban akad egy állam, ahol a régimódi biztosurak egy 26 éves járgányt is hadrendbe állítanak, ha szükséges.

Ez nem más, mint Nebraska, ahol egy 1993-as Foxbody Ford Mustang SSP (Special Service Package) is a flotta részét képezi. Habár manapság inkább parádékra, iskolai rendezvényekre, kiállításokra viszik a kupét, néha még mindig járőröznek a matuzsálem Mustanggal – ahogy az a Facebook oldalukról származó képen is látszik (közvetlenül egy Dodge Chargerrel).

A Foxbody Mustang Special Service Package felszereltségű modellt 1982 és ’93 között gyártotta a Ford, kifejezetten a nagysebességű üldözésekre. Ebben segítségére volt többek között 5.0 literes Windsor V8-as motorja, mely 225 lóerő mellett 372 Nm-t termel. Habár manapság ez már nem nagy érték, akkoriban akár a Porschékkel és Ferrarikkal is felvette a harcot. Végsebessége meghaladja a 225 km/órát, a jobb strapabírásért pedig továbbfejlesztett futómű, olaj- és váltóhűtő, valamint nagykapacitású generátor is került bele.

A Ford összesen 15 ezer példányt készített a Mustang SSP-ből, ám ezen az egy példányon kívül nem tudni másikról, amely szolgálatban állna mind a mai napig. A kiszuperált és hatástalanított túlélőket gyűjtők vették meg. Arról egyelőre nem tudni, mit tervez az utolsó mohikánnal a nebraskai rendőrség, de minden bizonnyal szép pénzt adnának érte a fanatikusok, amennyiben értékesítés mellett döntene a szervezet.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/