/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: az autósport legenda Ford Mustangja

2019. november 17. 17:20   |   Autoblog
címkék:  

Az idei SEMA Show-n mutatkozott be a Jack Roush Edition Mustang, amely az eddigi legerősebb Ford Mustang, amelyet a neves tuningcég valaha épített, de izmosabb az új Shelby GT500-nál is. A 775 lóerős fenevad Jack Roush öröksége és versenysikerei előtt tiszteleg. Összesen 70 darabot készítenek belőle, amiből 60 az észak-amerikai piacon talál gazdára.

A Jack Roush Edition Mustang különkiadás Jack Roush autóversenyző és cégalapító NASCAR Hall of Fame beiktatását és legendás versenykarrierjét ünnepli. A valaha épített legerősebb és legkifinomultabb Roush Mustang, amely 775 lóerőt állít a pilóta szolgálatába.

Ezt az értéket úgy sikerült elérni, hogy a tuningmesterek egy saját fejlesztésű Phase 3 TVS R2650 típusú kompresszort aggattak a Mustang 5 literes V8-as Coyote erőforrására, s a szívó-, illetve a kipufogórendszert is átépítették. A motor 775 lóerőt és 908 Nm nyomatékot mozgósít, ami meghaladja a vadonatúj Shelby GT500 számait is.

A Jack Roush Edition Mustang plusz hajtáslánchűtő-csomagot is kapott, amely nagyobb méretű hűtőket és további motor, váltómű és differenciálmű hűtőket foglal magában, hogy alacsonyan tartsa a motortér hőmérsékletét és javítsa a versenypályán nyújtott teljesítményt. A hűtőrendszer mellett a felfüggesztést is módosították. Sportrugók segítségével megültették az autót, a MagneRide sportfutómű pedig egyedi kalibrálást kapott. A kocsi lassításáért nagyteljesítményű Brembo fékrendszer felel.

A Mustang R9 aerodinamikai csomaggal is gazdagodott. Öblösebb lett az első lökhárító alsó légbeömlő nyílása, a motorháztetőbe szellőzőt integráltak, a sárvédőkbe pedig rostélyokat vágtak. Ezenkívül előre karbon splittert csavaroztak fel, hátul pedig komoly diffúzor és egy Active Aerodynamic karbon légterelő szárny gondoskodik a megfelelő leszorítóerőről. A kiváló tapadásért kovácsolt, 20 colos Roush/Weld Racing felnikre húzott Continental ExtremeContact DR abroncsok felelnek. A Jack Roush Edition Mustang a segítségükkel kiemelkedő, 1,14 g-s oldalgyorsulást képes elérni.

Az utastérben a nemes bőr/szarvasbőr kárpitozású sportülések Jack Roush nevét viselik, a volán középállás-jelzőt és szarvasbőr huzatot kapott, emellett egyedi kivitelű a hatos kézi váltó gombja és a pedálok.

Az amerikai autósport egyik élő legendája előtt tisztelgő Jack Roush Edition Mustangból 70 darabot fognak összeszerelni. Hatvan darabot Észak-Amerikában értékesítenek, míg 10 darab az exportpiacokra megy. A kocsi már rendelhető és jövő év tavasszal kerül a tulajdonosaihoz.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/