/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Az eddigi legdrágább gyári Mini Cooper

2018. július 11. 09:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Nem csak az ára kifejezetten magas, a neve is indokolatlanul hosszú a Mini John Cooper Works Hardtop International Orange Edition modelljének, amely egy 231 lóerős 2.0 literes turbómotorral szerelt, Amerikában 11,26 millió forintba kerülő játékszer.

Nem sok olyan hosszú nevű autó létezik, mint a Mini John Cooper Works Hardtop International Orange Edition kiadása. Ebből a JCW-t imádjuk, hisz egyet jelent a nyers erővel, a Hardtop már kevésbé érthető, hisz nem egy keménytetős kabrióról beszélünk, csupán egy nyitható üvegtetős modellről, az International Orange Edition pedig csupán a színre utal, ami ugyan jól néz ki, de nem ekkora durranás, mint a neve sugallja.

Akárhogy is, temérdek érdekes részletet figyelhetünk meg az autón, mint például a karbonházas tükrök, a hatalmas első fékek négydugattyús nyergekkel, a különleges matricázások oldalt és a lökhárítókon, a fekete tetőszárny, a fényes fekete kilincsek, illetve a 18 collos szürke felnik. A JCW króm kipufogókat bluetooth csatlakozással lehet hangolni.

Ami a teljesítményt illeti, egy 2.0 literes TwinPower Turbo négyhengeres egység teljesít szolgálatot a kis hit hatch orrában, ami 231 lóerő (170 kW) mellett 319 Nm csúcsnyomatékot képes előállítani, így az opcionális, hatfokozatú automataváltóval 5,9 másodperc alatt képes letudni a százas sprintet.

Mindezért Amerikában 40 750 dollárt kér a gyártó, ami jelen árfolyamon 11,26 millió forintnak megfelelő összeg. Ezért pedig Ford Mustangot vagy Honda Civic Type R-t is kaphatunk már itthon, nem beszélve az ottani árszintről, ahol ezek az autók olcsóbbak – például a Civic 37 100 dollárért elvihető!

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/