Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Az egyedi Lamborghini Aventador

2018. november 18. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Egyenesen az olasz márka autósport divíziója, a Squadra Corse készítette a különleges, SC18 névvel illetett Lamborghinit, mely bár a pályákra termett, teljesen alkalmas közúti használatra is. Csupán egy van belőle, s míg kasztnija ultrakönnyű, motorja 770 lóerőt termel.

Nem mintha unalmas vagy mindennapi látvány lenne a Lamborghini Aventador, a 2011-ben bemutatott, szívómotoros szupersportautó tökéletes alapot nyújt még mindig, ha valami egyedire vágyunk.

A Squadra Corse, a gyártó autósport egyesülete is ezt a modellt használta fel, hogy valami egészen különlegest alkosson egy ügyfele kérésére. A Lamborghini SC18-at ugyanis nem a cég álmodta meg ilyennek, hanem egy tehetős kliens. Habár a divízió az autóversenyzésben van otthon, az átalakítás nem csorbította az autó közúton való használhatóságát.

A külső leginkább olyan, mintha a járgány a pokol legmélyebb bugyraiból tört volna fel hozzánk: fekete és piros színek uralják a javarészt szénszálas kasztnit, míg a tetőn, a géptetőn és a motorháztetőn a legdurvább kistestvér, a Huracán Super Trofeo EVO egyéni jegyeit fedezhetjük fel, de a „sima” Huracán designja is visszaköszön, ahogy némi Aventadort is felfedezhetünk még benne. A legvadabb talán a hátsó fertály, ahol egy hatalmas, háromállású, szénszálas szárny és egy diffúzor is helyet kapott.

A 6.5 literes V12-es szívómotort úgy dolgozták át a mérnökök, hogy 770 lóerő mellett 720 Nm csúcsnyomatékot produkáljon. Bár konkrétumokat nem tudunk a menetdinamikáról, a százas sprint maximum 2,7 másodpercet vehet igénybe, míg a végsebesség 350 km/óra felett alakul – persze aerodinamikai beállításoktól is függően.

Akinek tetszik az eredmény és hasonlót szeretne, jobb, ha felveszi a kapcsolatot az SC divízióval, azonban az biztos, hogy ilyen modell nem készül több, tehát néhány év múlva akár a vételárnál jóval többért is gazdát cserélhet majd – ahogy az lenni szokott ebben az elit szegmensben.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

A nap képe

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!