/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Az egyedi Lamborghini Aventador

2018. november 18. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Egyenesen az olasz márka autósport divíziója, a Squadra Corse készítette a különleges, SC18 névvel illetett Lamborghinit, mely bár a pályákra termett, teljesen alkalmas közúti használatra is. Csupán egy van belőle, s míg kasztnija ultrakönnyű, motorja 770 lóerőt termel.

Nem mintha unalmas vagy mindennapi látvány lenne a Lamborghini Aventador, a 2011-ben bemutatott, szívómotoros szupersportautó tökéletes alapot nyújt még mindig, ha valami egyedire vágyunk.

A Squadra Corse, a gyártó autósport egyesülete is ezt a modellt használta fel, hogy valami egészen különlegest alkosson egy ügyfele kérésére. A Lamborghini SC18-at ugyanis nem a cég álmodta meg ilyennek, hanem egy tehetős kliens. Habár a divízió az autóversenyzésben van otthon, az átalakítás nem csorbította az autó közúton való használhatóságát.

A külső leginkább olyan, mintha a járgány a pokol legmélyebb bugyraiból tört volna fel hozzánk: fekete és piros színek uralják a javarészt szénszálas kasztnit, míg a tetőn, a géptetőn és a motorháztetőn a legdurvább kistestvér, a Huracán Super Trofeo EVO egyéni jegyeit fedezhetjük fel, de a „sima” Huracán designja is visszaköszön, ahogy némi Aventadort is felfedezhetünk még benne. A legvadabb talán a hátsó fertály, ahol egy hatalmas, háromállású, szénszálas szárny és egy diffúzor is helyet kapott.

A 6.5 literes V12-es szívómotort úgy dolgozták át a mérnökök, hogy 770 lóerő mellett 720 Nm csúcsnyomatékot produkáljon. Bár konkrétumokat nem tudunk a menetdinamikáról, a százas sprint maximum 2,7 másodpercet vehet igénybe, míg a végsebesség 350 km/óra felett alakul – persze aerodinamikai beállításoktól is függően.

Akinek tetszik az eredmény és hasonlót szeretne, jobb, ha felveszi a kapcsolatot az SC divízióval, azonban az biztos, hogy ilyen modell nem készül több, tehát néhány év múlva akár a vételárnál jóval többért is gazdát cserélhet majd – ahogy az lenni szokott ebben az elit szegmensben.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/