/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Az egyetlen gyárilag zöld karbonkasztnis McLaren P1

2016. július 30. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Vannak azok a helyzetek, amikor már az ember nem tud mihez kezdeni a pénzével. Erre találta ki a McLaren a színezett szénszálas karosszériákat például a P1-es szuperhibridhez. Ennek az első példánynak a tulajdonosa élt is a gyár által kínált lehetőséggel.

Amikor 2014-ben a kettes kasztnikóddal kigurult a képeken látható P1-es a patinás manufaktúra garázsából, még tulajdonosa sem gondolta volna, hogy alig másfél év múlva teljesen más színben fogja látni a világot autójával.

Pedig először „egyszerű” karbonborítást kapott a csúcshibrid, azonban 2015-ben a gyártó által hirdetett lehetőségre lecsapva gazdája visszaküldte és újraépíttette, immáron zölddel megszínezve a karosszériát, ezzel nem csak az első magánkézben tartott P1 tulajdonosa cím illette – a 001-es kasztnikódú modellt a McLaren tartotta meg –, hanem az első, gyár által átalakított P1-esé is. A kasztnielemek mellett a motortakaró és a felnik is smaragdzöld színben pompáznak.

A kalandot megunva – vagy egyszerűen csak pénzkeresési célzattal – most eladóvá vált a valaha legyártott 375 darabból a világ egyetlen ilyen P1-ese, amelynek átalakítási költségeiről nem tudni, azonban várt, illetve remélt értékesítési árát 2,5-3 millió dollárra tippelik, ám aukció révén a végső összeg jócskán eltérhet az előzetes becslésektől.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/