/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Az egyik legritkább, legkülönlegesebb Mazda MX-5

2019. február 15. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Idén ünnepli 30. születésnapját a Mazda népszerű roadstere, melyből már több mint egymillió darab talált gazdára ez idő alatt. Habár a négy generáció modelljei között nincsenek nagy különbségek, az alábbi NB nagyon kilóg a sorból, ugyanis fix keménytetővel rendelkezik.

Talán a rajongók közül sem mindenki tudja, hogy a világ legnépszerűbb roadsterének második (NB) generációjából létezett rendes kupé, azaz fix keménytetős változat.

Az egyszerűen csak MX-5 Roadster Coupe névre keresztelt járgány nem összekeverendő a harmadik (NC) generáció azonos névvel illetett, nyitható keménytetővel rendelkező roadsterével, ezeknek a példányoknak ugyanis nem nyitató a keménytetője. A különleges MX-5-ből mindössze 179 darabot készített a Mazda, ám belőlük is csak 63 modell profitált a Type S motortuningból.

Ez a 2004-es, piros példány egy ilyen ritkaság, ráadásul órája is csupán 48 ezer kilométert mutat, ahogy azt a Pistonheads oldalán a hirdetésben láthatjuk. A japán belpiacos szépség sajnos jobbkormányos, viszont korához képest hibátlan állapotnak örvend, 1.8 literes szívómotorja pedig 140 helyett 158 lóerőt teljesít, mindezt egy hatfokozatú kézi kapcsolású váltó továbbítja a hátsó kerekek felé.

Az igazi különlegességet persze a tető jelenti, amely bár 10 kilogrammot hozzáad a kocsi tömegéhez, egyúttal kisebb légellenállást és nagyobb torziós merevséget biztosít. A makulátlan állapot nem véletlen, ugyanis a tulaj minden kopó alkatrészt (kívül-belül) folyamatosan cserélt, s ezeket természetesen folyamatosan dokumentálta.

A hibátlan ritkaságnak persze megkérik az árát, ugyanis potom 30 ezer fontért (10,88 millió forintért) vihető haza. Jelenleg ugyan Hong Kongban található, az eladó készséggel elküldi bárhová a világban.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/