/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Az olasz rendőrség elfogóautója

2017. március 31. 17:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A római autópályarendőrség egy Lamborghini Huracánnal gazdagodott a minap. Az olasz sportkocsi nem csak elfogóként és üldözőként, de sürgősségi szerv- és vérszállítóként is szolgálatot fog teljesíteni.

Lehet bármilyen értékes Abu Dhabi vagy Dubai rendőrségének autóflottája, minden hiába, ha csak kiállítási tárgyként kerülnek a bűnüldöző szervek szolgálatába a többszáz lóerős csodavasak.

Ezzel szemben az olasz rendőrség nemrégiben gazdagodott egy Lamborghini Huracánnal, amelyet épp úgy használ majd, mint bármelyik másik szolgálati autót. A 610 lóerős sportkocsi kulcsát Stefano Domenicali, a márka vezérigazgatója adta át Marco Minniti belügyminiszternek. Ezzel ez a második Huracán, mely szolgálatot teljesít az autópálya rendőrségnél, ugyanis 2015-ben már kapott egy ilyen négykerekűt a szervezet.

A Huracán Polizia nem csak üldöző és elfogó szerepet tölt majd be, hanem sürgősségi elsősegély nyújtásban is részt fog venni – például vér vagy szervek szállítását látja el. Külsöje ugyanazt a mintát viseli, mint a többszáz olasz rendőrjármű: kék alapon fehér csíkok, valamint az olasz zászló színei szerepelnek rajta.

Felszereltségét tekintve a gyári ellátmányon felül egy villogó került tetejére, míg az utasülésen helyet foglaló tiszt egy mobil irodát tudhat maga körül tablettel, folyamatos internet kapcsolattal, illetve videókamerával. Az üléseket úgy képezték ki, hogy bírják a fegyvertartók és egyéb felszerelések extra terhelését, a biztonságot a porral oltó berendezés növeli, de természetesen a VHF rendőrségi rádió sem maradhat ki a repertoárból, úgyhogy bűnöző legyen a talpán, aki meg tud lógni az elfogó Huracán elől.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/