/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Az őse előtt tisztelgő Lamborghini Aventador SV

2018. április 14. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Egy különleges Lamborghini Aventador SV-t mutattak be az Egyesült Államokban, amely a legendás ’70-es évekbeli, zöld karosszériájú és barna bőrbelsős, első Miura SV modellre hasonlít XXI. századi kiállással és funkciókkal.

Az olasz gyártó már több évtizede kápráztatja el a világot különleges(en erős) modellekkel, amelyek minden autórajongó szívét megdobogtatják beállítottságától függetlenül. Így volt ez 1971-ben a Genfi Autószalonon is, ahol a Bertone egy prototípussal állt elő a Miurából SV kiegészítő néven.

Az autó a 4846-os kasztniszámot viselte, zöld karosszériájához tökéletesen passzolt a cserszínű bőrbelső. Azonnal hatalmas népszerűségre tett szert, majd magánkézbe került. Hosszú útja során egyik tulajdonosa pirosra festtette, ám 2015-ben restaurálás céljából a Lamborghinihez került, ahol ismét megkapta a híres fényezést. Azóta teljes pompájában ragyog.

A Miura SV tiszteletére a Lamborghini Ad Personam egyéni igényeket teljesítő részlege elkészített egy Aventador SV modellt azonos külső és belső színekkel, így a kasztni ezüst és zöld színben pompázik, az ülések pedig cserszínű bőrhuzatot kaptak. Bár az újkori SV modellek főbb ismertetőjegye a szénszálas műanyag, ennél a példánynál nem találunk – legalábbis festetlenül – belőle. A legfeltűnőbb különbség a sokküllős alufelni a régimódi apró felivel szemben, de az elmúlt több mint negyven év designfejlődése is látszik minden oldalról.

Arról nem tudni, hogy egy kereskedésé vagy valaki kérésére készült az ünnepi modell, de az sem kizárt, hogy a szóban forgó Miura SV tulajdonosa vett egy fiatal játszópajtást kedvence mellé.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/