/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Az új Mercedes-Benz CLA a kecskeméti gyártósoron

2019. február 24. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Elkezdődött az új Mercedes-Benz CLA gyártása Kecskeméten. A csillagmárkások csak Magyarországon készülő, legkisebb négyajtós kupéja májustól lesz kapható, és nem csak kívülről frissül, hanem a lemezek alatt is.

A Genfi Autószalonra várható bemutatása előtt már lencsevégre kapták az új Mercedes-Benz CLA-t, melyet már készíteni kezdett a kecskeméti gyártósor.

A négyajtós kupé második generációja a csak itthon készül, így a világ minden pontjára Magyarországról kerül majd belőle. Habár nem ismert minden adat róla, az messziről látszik, hogy az A- és CLS osztály jegyeit vegyíti, így az A-osztály orrát egy végig ívelt tető követi.

A motorok között turbófeltöltős benzines és dízel aggregátokat találhatunk, ám a paletta konkrétan még nem ismerhető, viszont a közeli rokon A-osztályból kiindulva a gázolajosok között 1.5 és 2.0 literes, míg a benzineseknél 1.3 és 2.0 literes egységekre számíthatunk 116-tól 224 lóerős teljesítményig (amíg nem jönnek az AMG kiadások).

Az új CLA egyébként 48 mm-rel hosszabb, 53 mm-rel szélesebb és 2 mm-rel alacsonyabb elődjénél, míg tengelytávja 30 millimétert nőtt, tehát az eddig sokat kritizált komfortérzet biztosan sokat javul. A Mercedes MBUX infotainment rendszer megtalálható lesz benne, ahogy temérdek vezetést támogató rendszer is.

„Eddig több mint 750 ezer CLA és CLA Shooting Brake hagyta el a gyártósort az első generációból Kecskeméten. Nagyon örülünk, hogy egyedüliként mi gyárthatjuk a modell második szériáját is” – mondta Christian Wolff, magyarországi vezérigazgató.

Az új CLA májustól kerül az európai szalonokba, ára egyelőre ismeretlen.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/