/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Az új Mercedes GLA-osztály

2018. július 21. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Egyelőre még csak virtuális képeken jelent meg, ám az eddigi kémfotókat és az új A-osztályt figyelembe véve hozták össze az alábbi képeket a Motor1.com munkatársai. A BMW X2 és az Audi Q2 ellenfele jövő év elején mutatkozhat be.

Várható volt, hogy a nemrég bemutatott új A-osztály után az emelt magasságú GLA második generációja is bemutatkozik nemsokára, az időponthoz közeledve pedig folyamatosan röppennek fel pletykák és kémfelvételek a csillagmárkások legkisebb terepjárójáról.

Ezeket alapul véve készítette el virtuális képeit a Motor1.com csapata, akik egy kicsit emeltek az A-osztályon, majd rátettek néhány terepes kiegészítőt (küszöböt, műanyag peremű kerékíveket és átrajzolt első lökhárítót), s gyakorlatilag kész is lettek a GLA-val.

A prémium crossover a BMW X2, az Audi Q2, illetve az új Lexus UX kategóriájában indul versenyre a vevőkért, ebben pedig új dizájnja, prémiumabb belseje és újfejlesztésű motorjai segítik majd. Mivel mindhárom tényező közel azonos lesz az A-osztályéval, valószínűleg a belépő szintet továbbra is a Renault-féle 1.5 literes négyhengeres turbódízel jelenti majd 114 lóerővel (85 kW) és 260 Nm-rel GLA 180d néven, a 200d és 220d modellek pedig 2.0 literes turbódízelt kapnak majd 148, illetve 187 lóerővel.

Benzines fronton az alapot az 1.3 literes négyhengeres 107 lóereje biztosítja, de lesz 134 és 161 lovas verziója is, míg a nagyobb aggregát egy 2.0 literes változat lesz 187 és 221 lóerővel. A GLA 35-ről még nincs hír – ez egy 300 lóerő körüli modell lenne, ahogy a GLA 45 AMG sem került egyelőre megerősítésre.

Az viszont egyre inkább igaznak tűnik, hogy a sima ötajtós kialakítás mellett egy kupé (GLA Coupe), azaz íveltebb tetővel rendelkező modellváltozat is elérhető lesz idővel. Minden kiderülhet az új GLA bemutatásakor, melyre idén év végén, vagy jövő év elején kerülhet sor.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/