/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (2) |
| Több

A nap képe: BMW M3 kombi

2018. május 18. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Bár eredetileg egy 328i volt, tulajdonosa kevesellte a rendelkezésre álló teljesítményt, és nem érte be holmi chiptuninggal, úgyhogy ugrott a hathengeres blokk, helyét pedig a híres 4.0 literes V8-as vette át, ráadásul egy kompresszorral párosítva. 625 lóerős lett.

Nem gyakori jelenség az utakon a BMW előző generációs 3-as sorozatának 28i változata – legalábbis hazánkban – hisz egy 3.0 literes sorhatossal szerelt négykerekűről van szó, amely 233 lóerő mellett 271 Nm-t képes leadni, így elég erős és egyúttal elég szomjas is.

Persze vannak a Földön olyan helyek, ahol a fogyasztás másodlagos tényező, inkább az erő a fontos. Ennek a filozófiának vált áldozatává egy 2009-es 328i Touring, melyet kombi M3-assá alakított tulajdonosa.

Egész pontosan M3 verő M3-assá, ugyanis az autó orrába került S65B40 kódszámú 4.0 literes V8-as aggregátra egy kompresszort is szereltetett, így 625 lóerőre nőtt eredetileg 420 paripás teljesítménye. Így már egy bármilyen célra megfelelő autó lett a 3-asból, amivel nyugodtan lehet vinni a gyerekeket iskolába, majd elintézni a bevásárlást, s a szabadidőben sportkocsikkal versengeni bármilyen aszfaltcsíkon. A megfelelő hanghatásért az Akrapovic Evo titán kipufogórendszere felel.

A lemezek alatti tartalom hangsúlyozásáért maguk az átalakított lemezek felelnek, így az új géptető, a toldattal is ellátott M3-as első lökhárító, a szélesített oldalívek szellőzőnyílásai, a diffúzoros hátsó lökhárító, de a küszöbök és a tükrök sem maradtak érintetlenül. A pontot az i-re a KW V3 állítható futómű és a 18 collos Volk felnik teszik fel, melyeken Toyo R888 fél-slick gumik feszülnek. További érdekesség, hogy a beltérben az első ülések, a kormány, a váltó és a műszerfal is az M3-asból került átemelésre. Nem tudjuk, mennyi pénzbe került mindez, de lehet, egyszerűbb lett volna egy M3-asból kombit csinálni.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Neko
2018-05-18 - 11:33

Igen, amerikában ilyet is lehet és még legális is marad az egész. Nálunk probléma a nagy felni és egy sportrugó xD vicc

Noll Balázs
2018-05-18 - 12:32

Szép munka gratulálok a tuning cégnek☺☺☺☺???✌?nekem nagyon tetszik ha tehetném megvenném ☺☺soha nem adnám el☺☺


*/