/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Csak egy átlagos amerikai SUV

2017. december 01. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Bemutatkozott a tengerentúlon a GMC Yukon Denali modelljének eddigi legexkluzívabb kiadása. A 2,6 tonnás Ultimate Black Edition olyan méretekkel bír, mint egy kisbusz, miközben minden földi jóval és egy 6.2 literes V8-as motorral látták el.

Valószínűleg a környezetvédők helyett inkább a hivatali szervek és a rapperek kedvenc járműve lesz a GMC Yukon Denali Ultimate Black Edition terepjárója, amelyet a napokban mutatott be a cég.

Ha az ember a katalógus adatokat böngészi, hamar rájön, mennyire más dimenziókban mozog egy ilyen jármű Amerikában ahhoz képest, mint amit mi nagynak hívunk Európában: az SUV öntömege több mint 2,6 tonna, amelyet további 694 kilogrammal terhelhetünk, de kiterjedései is elég impozánsak. Teljes hossza 5,18 méter, tengelytávja 2946 milliméter, szélessége tükrök nélkül 2044 milliméter, míg magassága 189 centiméter. Alacsonyabb tömeg mellett majdnem épp ilyen értékekkel bír egy Renault Trafic 9 személyes kisbusz.

A hatalmas négykerekű meghajtásáról egy 6.2 literes V8-as benzinmotor gondoskodik 426 lóerő (313 kW) és 621 Nm csúcsnyomaték kíséretében. Mivel a tömeg és az erőmű méretei miatt a fogyasztás még országúton is 12,8 liter száz kilométerenként, egy 98,5 literes tank került a GMC-be a hosszabb távon utazók érdekében. A bődületes teljesítményt egy tízfokozatú automataváltó juttatja a hátsó kerekekhez – az összkerékhajtás feláras.

Ami a külsőt illeti, ez a változat a nevéből adódóan csak fekete színben elérhető króm tükrökkel és hatalmas króm hűtőmaszkkal, polírozott kipufogóvéggel, LED lámpákkal, illetve 22 collos kéttónusú felnikkel a rajtuk feszülő 285/45R22-es abroncsokkal. A tetőablak az alapellátmány részét képezi, ahogy az adaptív tempomat vagy épp az elektromosan nyíló küszöbfellépők.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/