/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Csinosítást kapott az elektromos Porsche Taycan

2020. augusztus 24. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A Prior Design mutatott be egy tetszetős optikai csomagot a Porsche első villanyautójához. A Taycan immáron nem csak sokkal sportosabb kinézettel, de jobb aerodinamikai tényezőkkel is bír.

A Prior Design a Porsche Taycan Turbo S változatához adott ki egy optikai „okosítást”, és a napvilágra került fotók alapján elmondhatjuk, hogy sokat dobott az amúgy sem unalmas elektromos négyajtóson – mely a Turbo kiegészítő név ellenére nem rendelkezik sem turbóval, sem belsőégésű motorral.

A messziről is feltűnést keltő csomag szerves részei az elől 60, hátul 100 mm-t szélesítő kerékívek, az alsó toldatot is kapott, átszabott első lökhárító, az extra légbeömlők, a mélyebbre húzott küszöbök a hatalmas fix hátsó szárny, valamint a szintén nem annyira visszafogott diffúzor, melyek együttesének köszönhetően úgy fest az első tisztán elektromos Porsche, mintha most szabadult volna egy hivatalos versenysorozatból.

A 2×5 küllős, 22 collos fekete felnik már csak hab a tortán, meg persze az is, hogy némi extra pénzért az új kiegészítőket szénszálas változatban – akár fényezés nélkül – is kérhetik a megrendelők. Akinek esetleg túl merész lenne a szélesítés, annak a későbbiekben lehetősége lesz ennek igénye nélkül leadni rendelését, ám az árakat egyelőre nem közölte a tuner, ahogy az sem ismeretes, mikortól lesz elérhető.

Csak emlékeztetőül jegyeznénk meg, hogy a stuttgarti gyártó elég rendesen odapirított a konkurenciának első villanyos járművével, ugyanis a Taycan Turbo S változatát két elektromotor hajtja összesen  lóerővel (550 kW) és 1050 Nm csúcsnyomatékkal, ami 2,6 másodperces százas sprintet tesz lehetővé, illetve akár 260 km/órára is képes felgyorsítani a négyajtóst. Amennyiben nem forszírozzuk ezen értékek elérését, úgy akár 309 km-es hatótávot is kinyerhetünk a 93,4 kilowattórás akkupakkból, melyet egyébként 80%-ra tölthetünk 22 perc alatt – feltéve, hogy rendelkezésre áll az ezt lehetővé tevő 270 kW-os gyorstöltő.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/