/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Csupán modell Ferrari, de annyiba kerül, mint egy valódi autó

Mostantól új autójuk mellé méretarányos modellt is rendelhetnek a Ferrari tulajdonosok 1:12 vagy akár 1:8-as méretben. Utóbbi egy körülbelül 60cm-es, mesterien kidolgozott négykerekűt jelent, amely változattól függően akár 4,5 millió forintba is kerülhet.

Amikor valaki új autórendelést ad le az interneten keresztül, általában az extrákkal és a színnel dilemmázik a legtöbbet, de a Ferrari kitalált egy új eldöntendő extrát a konfigurátor végére, méghozzá az adott modell kicsinyített másának vételi lehetőségét.

Ilyenkor alapvetően egyféle méretből lehet választani, mely az 1:12-es méretarány (kb. 38cm-es hosszúsággal), de még ez is jóval nagyobb, mint a modellautók között megszokottnak mondható 1:18-as (25cm). Az igazán kemény fanok viszont külön vásárolhatnak 1:8-as kiszerelést is. Ezek már igazi monstrumok a modellautók között: 60 cm körüli hosszal büszkélkedhetnek és 4-5 kilós tömeggel.

A modelleket az Amalgam Collection készíti, akik már 1998 óta dolgoznak együtt az olaszokkal az eredeti modellek minél tökéletesebb lekicsinyítésén, ám ez a lépés egy új szintre emeli a közös munkét. „Az új kooperáció kibővítéseként mostantól 1:12-es méretarányú limitált kiadású modelleket kínálunk a jelenleg elérhető Ferrari flotta tagjairól, köztük elsőként a 812 Superfast és a 812 GTS példányokkal” – írja a cég weboldalán hozzátéve, hogy a Portofino M még idén csatlakozik a flottához.

A Ferrari többi jelenlegi modellje és a jövőbeliek még kidolgozás alatt állnak, de nem tudjuk, melyiket mikor teszi elérhetővé a cég. Mindenesetre ezek az 1:12-es autók csak a Ferrari kereskedésekben és rendelés leadásán keresztül lesznek elérhetők, az Amalgam saját oldalán elég széles palettát tett már elérhetővé 1:8-as méretben, köztük olyanokat is, mint a 250GTO potom 13 ezer dollárért (3,9 millió forint) vagy épp a vadonatúj SF90 Spider. A csúcsot azonban a Ferrari segítségével, kézzel készített, egyedülálló SF90 Stradale The Official Ferrari Magazine Edition jelenti 16 626 dollárral (ez 4 millió 928 ezer forint!), melynek elkészüléséről egy videó is látható itt:

Lehet, valakinek ezek csak játékok, de egy gyönyörű kertesház vagy kastély halljában épp úgy megállhatják helyüket, mint egy olajfestmény vagy absztrakt szobor, melyek ennél nagyobb árcédulákat szoktak hordozni.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/