/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Ebben a Porschében több mint egymillió kilométer van!

2017. augusztus 14. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Nehéz elhinni, hogy valaki egy sportautóval járjon-keljen a Földön gyakorlatilag mindenhová, de az alábbi 42 éves 911 Turbóval tulajdonosa mégis ezt teszi, s már több mint 1,1 millió boldog kilométert tettek meg együtt. Az autó pedig köszöni, jól van!

Még egy híresen megbízható Toyotával vagy Suzukival is nehéz lenne elérni több mint egymillió kilométert, ám a Porsche név hallatán mindenki hahotázásban törne ki vagy pusztán legyintene egyet, mégis, egy 1975-ös, kanadai 911 Turbo (930-as széria) órája áll jelenleg 725 ezer mérföldön (1 millió 166 ezer kilométeren).

A brutális futásteljesítmény ellenére a zöld sportkocsi tökéletes állapotnak örvend, köszönhetően tulajdonosának, Bill MacEachern úrnak, aki 1976. májusában vette át szerelme kulcsait, s mivel akkor még fiatal fejében égett a versenyláz, mindenféle versenyre elutazott az autóval a kontinensen, hogy minél többön részt vegyenek együtt.

Körülbelül tíz év után, mikor efféle érdeklődései alábbhagytak, elkezdte napi szinten használni, mígnem 2009-ben, 850 ezer kilométerrel hátuk mögött egy terepjáró csúnyán nekiment az addigra már oldtimernek, s több főelemet (például a kardántengelyt és több lengőkart) cserélni kellett, ám szeretetének köszönhetően gyorsan ismét eredeti pompájában ragyogott a stuttgarti sportkupé.

2012-ben már el is érték az 1 milliomodik kilométert (621 371 mérföldet), s azóta sem álltak le, jelenleg 725 ezer mérföldnél, azaz 1,166 millió kilométernél járnak, de a folyamatos gyári karbantartásnak köszönhetően ez meg sem látszik a 911-esen.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/