/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Egy drága, de mégis jutányos árú BMW

2018. július 20. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Fájó belegondolni abba, hogy 192 millió forint árcédulájával ez a BMW M1-es olcsónak számít társaihoz képest. Pedig a valaha készített 453 példányból ez egy különleges sorsú és állapotú darab, ráadásul elég kevés futott kilométerrel.

1980-ban legalább olyan érzés lehetett BMW M1-est birtokolni, mint most egy felextrázott M6 kabrió tulajdonosának lenni, vagyis különleges. A különbség csupán annyi, hogy a sportkupéból 1978 és ’81 között csupán 453 darab készült, így már akkor ritkaságnak számított, napjainkra pedig igazi fehér holló lett.

Így nem is csoda, hogy az alábbi példányért 649 ezer dollárt, azaz több mint 192 millió forintot kér jelenlegi, Miamiban élő tulajdonosa. Ez ugyanis egyike az 58 sötétkék színben legyártott példánynak, ráadásul csupán alig 13 ezer kilométert számlál órája, így kopásmentes kívül-belül – még eredeti Pirelli P7 abroncsait is megtartotta.

Pedig az elmúlt 36 évben bejárta a világot, ugyanis első – újságíró – gazdájával sok helyre költöztek együtt egészen Németországból (ahová eredetileg leszállították) Dél-Afrikán, Új-Zélandon, Mexikón, és az amerikai Arizona államon át Miamiig, ahol végül nyugalomra lelt hosszú évekre.

Ez idő alatt mindig zárt térben, ellenőrzött körülmények között tartották, hogy minél többet megőrizzen eredeti pompájából. A fekete bőrülések még mindig szépek, ahogy az eredeti kormányon vagy a váltón sincs kopás. Csupán a hangrendszer fejét cserélték ki a ’80-as évek elején Blaupunkt gyártmányúra, amelyet napjainkig benne hagytak.

Természetesen a 3.5 literes sorhatos benzinmotor is eredeti állapotának örvend, így elméletileg továbbra is képes 277 lóerőt (204 kW) és 330 Nm-t kipréselni magából, hogy egészen 260 km/óráig repítse a könnyű kasztnit.

Bár még sokadik olvasásra is magasnak tűnik az ár, korábban több példány is ennél jóval magasabb összegért cserélt gazdát – egy fehér M1 idén májusban 875 ezer dollárért kelt el, míg egy teljesen felújított változat 930 ezer dollárt ért valakinek.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/