/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Egy egyedi Lexus LFA Nürburgring Edition

2019. május 05. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Mindössze 50 darab készült a Zöld Pokol nevével fémjelzett utcai versenyautóból, ám közülük csupán ez viseli a Toyota főnökének, Akio Toyoda aláírását. Ezt tetézi, hogy csupán 1000 kilométert futott eddigi élete során, így pedig nem csodálkozunk kikiáltási árán sem.

Nem messzire, csupán Németországba kellene mennünk az alábbi Lexus LFA Nürburgring Edition modellért, amennyiben mi nyerjük a Hämmerle oldalán található online aukciót.

Mielőtt rátérnénk az árra, nem árt tudni, hogy az 500-as darabszámban elkészült összes Lexus LFA közül csupán 50 kapta meg a Zöld Pokol nevét kiegészítésképpen, s közülük sincs még egy olyan, melynek motorháztetőjén a világ egyik legértékesebb autómárkájának főnöke, Akio Toyoda aláírása is megtalálható.

Az autóban körülbelül csak ezer kilométer található 2014. év végi forgalomba helyezése ellenére, de azt is érdemes megjegyezni, hogy egy visszavett autóról van szó, s egyelőre csak a szervizkulcs és egy távirányítós kulcs van meg hozzá, viszont hibátlan állapotnak örvend a fényes narancssárga festéstől a kék Alcantara belsőig mindenhol. Ezért cserébe a kikiáltási ár 370 ezer euró, vagyis mintegy 120 millió forint.

Mint az ismert, a Nürburgring Edition modellek kaptak néhány finomhangolást a „sima” LFA-khoz képest, így 10 lóerővel többet, szám szerint 571-et teljesít 4.8 literes szívó V10-es motorjuk, hatfokozatú szekvenciális váltójukat és a futóművet is továbbfejlesztették, aggattak rájuk néhány extra légterelő elemet és egy szett lágyabb keverékű abroncsot. Eredetileg körülbelül 450 ezer dollárért lehetett hozzájutni egy példányhoz, ez ma 485 ezer dollárnak, azaz 140 millió forintnak megfelelő érték – de szinte biztosak vagyunk, hogy eredeti áránál többért fogja elvinni a nyertes licitáló.

Még 2011-ben, amikor az első Nürburgring Edition kijött, 7 perc 14,64 másodpercet autóztak vele a legendás aszfaltcsíkon, ami 8 szekundumot vert az alap LFA értékére, s könnyedén maga mögé utasította az akkori Porsche 911 GT2 RS-t vagy a Dodge Viper ACR-t is.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/