Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Egy makulátlan példány a legelfeledettebb BMW-ből

2016. január 02. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Egy 2002-es, mindössze 869 km-t futott hibátlan BMW Z8 roadster keresi új gazdáját. A mára már klasszikusnak és ritkának nevezhető modellt annak ellenére feledték el méltatlanul, hogy Jams Bond filmben és Need for Speed autósjátékban is szerepelt.

Egy több mint 13 éves, ritka BMW-t fognak elárverezni januárban az amerikai Arizona államban.

Az autó a Z-sorozatból való, amely a Z4-es kivételével nem tudott maradandót alkotni a rajongók körében. Nem kivétel ez alól az alábbi Z8 sem, amely ugyan szerepelt James Bond: A világ nem elég című 1999-es filmben is, mégsem mutattak soha kellően nagy érdeklődést iránta, így 5703 darab elkészülte után befejezték a gyártást.

Pedig formaterve még mai szemmel nézve is újnak hat, motorja az akkori M5-ből eredő 5.0 literes V8-as egység 400 lóerővel, ami a hátsó kerekeket hajtja meg egy manuálisan kapcsolható hatsebességes váltóval. Az alábbi példány ráadásul csupán 543 mérföldet (869 km-t) futott, karcmentes állapotnak örvend és még felpattintható keménytető is jár hozzá és minden eredeti dokumentumát megőrizték.

Azt egyelőre nem árulták el, hogy az eredetileg 128 ezer dollárért (mai árfolyamon több mint 30 millió forintért) megvásárolt példányt mennyiért szeretnék továbbértékesíteni, de január végén minden kiderül.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.