/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Egy makulátlan sportklasszikus

2017. október 23. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A ’80-as évek egyik legendás sportautójának egy makulátlan példányát kínálják eladásra Angliában. A mindössze 9700 km-t futott fehér Ford Sierra Cosworth RS500-ból 56 darabot gyártottak összesen, és értéke elérheti akár a 40 millió forintot.

Az idősödő ralikedvelő generáció számára egy igazi ikon kerül eladósorba annak a Ford Sierra Cosworth RS500-nak a személyében, amelyből csupán 56 darabot gyártottak fehér színben a ’80-as években a raliautó mintájára – csakhogy ezek utcán használható példányok lettek.

Ráadásul ebben a modellben csupán 6037 mérföld, azaz valamivel több mint 9700 kilométer található, így hibátlan, kopásmentes állapotban kerül a jövő hónapban a NEC Classic Motor Show porondjára.

Az értékéről még becslést sem tudunk, csupán annyit, hogy egy hasonló állapotú, de duplaennyit futott 1987-es RS500-at 115 ezer fontért, vagyis közel 40 millió forintért értékesítettek idén.

Előéletéről az utóbbi tíz évet biztosan ismerjük: 2007-ben egy klasszikus  Ferrari gyűjtemény részét képezte, ám innen egy Ford rajongó magángyűjteményébe került, aki klimatizált körülmények között tárolta egészen mostanáig. Így az autó minden alkatrésze gyári és kifogástalanul üzemel, tehát valószínűleg ez a legjobb állapotú Sierra jelenleg a Földön.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/