/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Egy makulátlan Toyota Supra az előző évezredből

2019. január 06. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Horror összegért kelt el egy 1994-es Toyota Supra Turbo Amerikában. Átszámítva 34 millió forintot fizetett valaki a csupán 11440 kilométert futott japán sportkocsiért. A legendás autó hatfokozatú manuális váltóval került ki a gyárból, ez jelentette az egyik kulcspontot.

Amikor a Toyota Supra nevét halljuk, minden benzinvérű felfigyel. Habár a legtöbben már az új, BMW-vel közösen fejlesztett generációt várják, nem szabad megfeledkezni az ősi, legendás modellről, amely köré ekkora kultusz épült.

Sokan nem is feledkeznek meg róla, amit pénzben sem sajnálnak kifejezni. Valaki nemrégiben egy csupán 7111 mérföldet (11441 kilométert) futott piros példányt vitt haza 121 ezer dollárért. Ez átszámítva 34 millió forintot jelent, ami brutális összeg egy 25 éves autóért. Persze ilyen hosszú pályafutás alatt nem sok atrocitás érte a japán kupét, sőt, utolsó gazdája 20 hónapig tárolta kontrollált hőmérsékletű és páratartalmú garázsban, mielőtt eladása mellett döntött volna.

A Supra ráadásul nem gyenge felszereltséggel került ki a gyárból, ugyanis a legendás 3.0 literes 2JZ-GTE duplaturbós hathengeres soros motor dolgozik orrában, amely 320 lóerő mellett 427 Nm csúcsnyomatékra képes. A tekintélyes teljesítményt ráadásul a Getrag V160-as hatfokozatú, kézi kapcsolású váltója továbbítja a hátsó kerekek felé.

A licitre a Bring A Trailer oldalán került sor, ezzel pedig ez vált a világ legdrágább Supra Turbójává. Ennél többért csak a Halálos Iramban film autója kelt el többért, 185 ezer dollárért.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/