/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Egy nagyon ritka Honda oldtimer

2018. november 04. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Mindössze két darab készült 1967-ben abból a Honda S800 Racingből, melynek egyik hibátlan példányát készül elárverezni jelenlegi tulajdonosa. Az apró, 90 lóerős roadster értéke elérheti a 30 millió forintot is.

Amikor nagyszabású árverésekre kerül sor, az ember általában a ritka és nagyértékű autók között is ritkának számító példányokra hegyezi a figyelmét, mint a Lamborghini, Porsche ésatöbbi, de a legkevésbé egy Hondára például.

Pedig ezúttal egy nem mindennapi apró japán élményautó kerül terítékre egy S800 Racing személyében, amely az előzetes becslések alapján 75 és 95 ezer euró (24,14 és 30,58 millió forint) közötti összeget érhet. Hogy mitől ilyen értékes? Többek között csupán két darab készült belőle 1967-ben, állapota pedig teljesen újszerű, hibátlan.

A modell alapjául az 1965-ben bemutatott Honda S800 szolgált, melynek apró négyhengeres DOHC erőforrását sikerült úgy átdolgoznia a mérnököknek, hogy az 20 lóerővel többet, szám szerint 90-et teljesítsen, s elérje a 8500-as fordulatszám-leszabályozást. Az S800 Racinget a Párizsi Autószalonon mutatták be önzáró differenciálművel és folyamatosan szinkronizált ötfokozatú váltóval. Jelenleg, ahogy a képeken is látszik, hibátlan állapotában várja új gazdáját, ráadásul egy második motor is jár hozzá. A nyertes licitáló a mai napon tehet szert a ritkaságra.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/