/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Egy öreg Renault 20,3 millió forintért

2015. július 19. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Egy 60 éves bácsi úgy döntött, megválik féltve és gyári állapotában megőrzött, 1980-as évek elejéről származó Renault 5 Turbo modelljétől az Egyesült Államokban. A ritkaságot sikerült is eladnia 72 ezer dollárért, ami átszámítva több mint 20 millió forintot jelent.

Nagy kincs manapság már a Renault 5-ből készült Turbo változat. Ezt a modellt 30 éve gyártották, s mindössze 3576 példány készült belőle, melyek közül egyetlen egyet sem importáltak hivatalosan az Államokba.

Az aprócska négykerekű különlegességei közé tartozik, hogy 1.4 literes négyhengeres turbómotorját az első ülések mögé építették a mérnökök, ereje pedig csak a hátsó kerekek között oszlik meg. Az aggregát maximális teljesítménye 185 lóerő, ami 970 kilogrammos tömegre oszlik el, így elég kegyetlen méregzsáknak számított a maga idejében.

Egy francia autókért rajongó férfinak mégis sikerült szürkeimportból lecsapnia egy ilyen csodára, amit éveken át használt, de csak kicsit, s közben igyekezett az autó állapotát is megőrizni. A projekt sikerült, hisz csupán 101 ezer kilométert számlál az 5 Turbo órája, míg néhány rozsdásodáson és karcon kívül minden eleme kívül-belül tökéletes állapotnak örvend.

Idővel persze néhány alkatrészt lecserélt a tulajdonos. Ezek közé tartoznak a sárga fényszórók, illetve az eredetileg TRX típusú alufelnik – bár mindegyik tételt tartalmazta a vételár. Épp ezért nem volt nehéz dolga az eladást illetően akkor, mikor úgy döntött továbbadja egykori kedvencét, mert 72 ezer dollárért lazán elvitték tőle – ez nem kevesebb, mint 20,3 millió forint jelenlegi árfolyamon.

Nem volt rossz befektetés, ugye?


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/