/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Egy sokat futott, sokat érő klasszikus BMW M3

2019. március 03. 10:13   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Sokak szerint az E30-as M3 szériával kezdődött minden, amit ma sportos BMW-nek tartunk, így nem csoda, hogy a klasszikus modell ára felértékelődött napjainkra. De mi a helyzet egy 204 ezer kilométert futott, 1991-es darabbal? Vajon mennyit érhet?

Vannak emberek, akik azért vesznek meg egy drága és ritka sportautót, hogy évekkel később pénzt keressenek rajta. Ez az 1991-es BMW M3 azonban nem ilyen sorsra jutott, sőt, az elmúlt 28 év alatt használták rendesen.

Most új gazdáját keresi a Bring A Trailer online árverésén, ahol a legmagasabb ajánlat két nappal a licit vége előtt 26 ezer dollár, vagyis 7,23 millió forint. Nem kevés pénz egy 126 929 mérföldet (204 228 kilométert) futott autóért, ráadásul kisebb baleset részese is volt már az E30-as, illetve jelenleg sem makulátlan az állapota. Mégis sokak számára többet jelent egy ilyen, mindent látott, napi használatból eladó klasszikus, mint azok a garázskirálynők, amelyek ilyen életkorral pár ezer kilométeren vannak túl.

A gyémántfekete-metál (Diamantschwartz-Metallic) fényezéssel napvilágot látott autó minden szükséges törődést megkapott az évek során, és ugyan akad pár apró hibája, szinte új Bilstein gátlók és H&R rugók, felújított gyári eredeti 2.3 literes négyhengeres, 200 lóerős S14-es motor, valamint Alpine fejegység mélynyomóval található benne, a 15 collos gyári BBS alufelniken szintén friss 205/55-ös Yokohama abroncsok feszülnek. Az M3 Evo stílusú első toldat és a visszapillantó tükrök már utólag kerültek rá, de a fix hátsó szárny, a küszöbök és a lökhárítók eredetiek.

Az előéletéről annyit tudni, hogy jelenlegi gazdája előtt 2007-től 2016-ig egy tulajdonosnál volt, ez alatt, 2009-ben lett részese egy balesetnek, melyet követően le kellett cserélni jobb első oldalelemét. A belső a futott kilométerekhez és az autó korához képest tip-top, az öregedés következtében elrepedt műszerfalat kicserélték, míg a szürke bőrülések a folyamatos ápolásnak köszönhetően alig kopott állapotban vannak. Akárhogy is, a licit végén ketten biztos jól fognak járni: a vevő, mert övé lesz a BMW M történelmének egy fontos darabja és az eladó, mert jó áron tudja továbbadni azt.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/