Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Egy ultra ritka Lamborghini valakinek?

2018. augusztus 04. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A mindössze 20 példányszámban gyártott Lamborghini Centenario egy 2017-es, 79 kilométert futott darabja kerül árverésre hamarosan Amerikában. A várható eladási árat nem tippelték meg, de 600 millió forint felett tetőzhet a győztes licit.

A Lamborghini autógyártásának egy gyöngyszeme kerül árverésre Amerikában a Centenario szemében.

A cég alapítója, Ferruccio Lamborghini születésének századik évfordulója és a Miura bemutatásának ötvenedik évfordulója alkalmából megalkotott Centenario 2016-ban debütált a Genfi Autószalonon, s a mindössze 20 példányszámos széria minden tagja már bemutatásakor elkelt.

Az alábbi példány egy 2017-es Nero Alderbaran (éjfekete) színű, amerikai piacos darab piros kiegészítőkkel. Órájában csupán 49 mérföldet (79 kilométert) számlál, vagyis gyakorlatilag használatlan, így értéke biztosan meghaladja majd az újkori kétmillió dolláros (560 millió forintos) árat, de ez csak a Mecum aukciósház Hyatt Regency Monterey Hotelben tartott árverésén fog kiderülni nemsokára.

Ami biztos, hogy a győztes licitáló egy 6.5 literes szívó V12-es motorral szerelt csodamasinát vihet majd haza 770 lóerővel (566 kW) és 690 Nm-es csúcsnyomatékkal – az egység az Aventador erősen továbbfejlesztett szíve. A szintén Aventador továbbfejlesztett (teljesen szénszálas) karosszériájának köszönhetően így 2,8 másodperc alatt katapultál százas tempóra, ahonnan további 20,7 szekundum alatt éri el a háromszázat, s meg sem torpan 350 km/óráig. Az elől 20, hátul 21 collos kerekeken gördülő olasz bika 30 méter alatt képes 100 km/óráról megállni – az elől 400, hátul 380 mm-es karbon-kerámia féktárcsákkal.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

A nap képe

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!