Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Egyszerre lehet valakinek hat ilyen oldtimer Maseratija

2018. július 17. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Még külön-külön is szép pénzt érnének, ám valaki egyben kíván megszabadulni hat darab, különleges Maserati modelljétől az RM Sotheby’s következő árverésén. A legöregebb 56 éves, a legértékesebb közülük pedig 420 millió forintot is érhet.

Régre nyúlik vissza a Maserati történelme, s ez idő alatt nem kevés maradandót alkotott az olasz gyártó, így a még jó állapotnak örvendő oldtimer darabok kisebb vagyonokat is megérnek.

Talán épp emiatt kíván egy gyűjtő megszabadulni hat darab hibátlan példányt számláló kollekciójától az RM Sotheby’s szeptemberben esedékes londoni árverésén: „Ez az olasz egzotikumokból álló magángyűjtemény megteremti az esélyt az olyan ritkaságok birtoklására, amelyek a Maserati különleges történelmének különleges darabjai. Néhány modell ráadásul királyok, rocksztárok vagy épp autóversenyzők birtokában is volt, így egyedi karaktert kölcsönöz az egész hatos csoportnak. Nagyon kíváncsian várjuk, hogyan teljesít majd a Maserati kollekció, hisz sokan befektetési céllal vesznek ilyen klasszikus példányokat a gyártó palettájáról – mondta az árverés szakértője, Augustin Sabatié-Garat.

Az optimista hozzáállás nem véletlen, ugyanis olyan egyedek találhatók az autók között, mint az 1962-es 5000 GT. Az 56 éves piros kupét a többek között az Eagles nevű amerikai zenekar gitárosa, Joe Walsh is birtokolta, de eredetileg a Scuderia Brescia Corse versenyistálló igazgatójáé volt, akit az olasz énekes, Antonio „Little Tony” Ciacci követett a sorban – így tehát hírességek hada birtokolta. Az előzetes becslések alapján egymillió fontot (365 millió forintot) érhet, tehát a gyűjtemény egyik legértékesebb darabjával van dolgunk.

Ám mégsem az 5000 GT-t tartják a legtöbbre, hanem azt a fehér Ghibli SS Spydert, amelyet Katar emírje birtokolt hosszú éveken át. A jobbkormányos, kék bőrbelsővel rendelkező roadster értéke elérheti az 1,15 millió fontot, vagyis 420 millió forintot.

Ehhez képest eltörpül a zöld és bordó színekben pompázó kupé Ghibli SS-ek 200 ezer fontos (73 millió forintos) értéke, de a ’74-es, vajbőr belsős Quattroporte várhatóan hasonló eladási ára is egész alacsony. A hatos „legértéktelenebb” darabja az 1972-es piros Bora, melyet 125 és 175 ezer font (45-63 millió forint) közé becsülnek.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

A nap képe

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!