/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

A nap képe: Fehér holló a Ferrarik között

2018. december 04. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Csupán kilenc készült a Ferrari 599 GTB-n alapuló Nibbio Zagato modellból, melyek közül csak ez az egy kapott hatsebességes kézi kapcsolású váltót. A mindössze 26 ezer kilométert futott, szívó V12-essel szerelt csodajárgánynak meg is kérik az árát.

Az alábbi hirdetésben igaz lenne az a közhelyes szöveg, hogy még egy ilyen autó nem jön velünk szembe, csakhogy ezúttal nem egy sufnituningon átesett, Homasita matricákkal teleaggatott régi Suzuki Swiftről van szó, hanem egy 2007-es Ferrari 599 GTZ Nibbio Zagatoról.

Az 599 GTB-n alapuló modellből mindössze kilenc példány készült, melyek közül nyolc félautomata váltóval látta meg a napvilágot, s csupán ez az egy lett manuális, melyet most Dubajban kínál eladásra a Tomini Classics nem kevesebb, mint 1,495 millió dollárért (424,8 millió forintért).

Habár órájában 26772 kilométer található, hibátlan, újszerű állapotnak örvend, ráadásul nem csak pár alkatrészét cserélték ki, hanem teljesen egyedi külsőt kapott új első és hátsó lökhárítókkal, lámpákkal, küszöbökkel, de még a tetőív – ebből kifolyólag a hátsó szélvédő – is más. Míg a kasztni nagy részét mélykék színűre fényezték, a tető fehér lett.

Az egyetlen terület körülbelül, ahol nem történtek módosítások, az a motortérben van, a 6.0 literes szívó V12-es egységet ugyanis érintetlenül hagyták, így 620 lóerő mellett 608 Nm nyomatékot termel, amivel 3,7 másodperc alatt katapultál százra, s képes elérni a 330 km/órás tempót.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

csaba
2018-12-04 - 09:03

Csodaszép masina.


*/