/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Ford Mustang lett a Mazda MX-5-ből

2018. február 02. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Olyan gyorsan telik az idő, hogy már az elsőgenerációs Mazda MX-5 utolsó példányai is elmúltak 20 évesek, mégse számítanak annyira klasszikusnak, mint egy ’60-as évekbeli Ford Mustang. De ennyiért bárki átalakítaná vajon kedvencét? Egy ember biztosan megtette.

Aprócska országunkban is többszáz Mazda MX-5 (vagy ahogy a tengerentúlon hívják, Miata) rajongó található, akik már-már beteges szeretetükkel dédelgetik kedvencüket, es soha eszükbe nem jutna egy másik gyártó portékáját faragni belőle.

Mégis akadnak kivételek, akik fittyet hánynak a mérnökök munkájára, s saját projektbe kezdenek, aminek általában nincs jó vége. Bár az alábbi, 1965-ös Mustangnak kinéző 1997-es MX-5-ről nehéz megmondani, hogy csak egy másolat, azért néhány részlet – konkrétan a teljes belső tér, a tető, a kerekek és nyilvánvalóan a méret – erősen árulkodik a trükkről.

A replika Mustang egyébként anyagait, formáját és színvilágát tekintve igyekszik hű maradni az eredeti példányokhoz, mégsem értjük, miért áldoz valaki egy kisebb vagyont egy szép és vidám négykerekű gyenge átalakítására. Mindezt úgy, hogy az NA 1.8 literes négyhengeres, 131 lóerős blokkját benne hagyva a V8-as hörgésről is lemond.

94 595 mérfölddel (152 ezer kilométerrel) az órájában mindössze 9800 dollárért persze valakinek még lehet jó vétel a 2 az 1-ben autó, de a kasztni hamarosan igényelni fog némi törődést, s nem tudjuk pontosan, milyen állapot lehet a lemezek alatt…

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/