/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

A nap képe: Gyantába zárt Mercedes

2018. január 15. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Mintha egy őskori lelet volna, úgy fest a Mercedes hatalmas gyantakreálmánya, amely egy 1979-es G-osztályt „ejtett foglyul”, a Detroiti Autószalonon bemutatkozó új modell népszerűsítése érdekében.

Aki látta a Jurassic Park című filmet, biztosan emlékszik a borostyánba zárt szúnyogra, melynek DNS-e is hozzásegítette a filmbéli tudósokat a dinoszauruszok feltámasztásához. Azóta mindent, amit magába zár a barna gyanta különös érdeklődés övez, ezt kihasználva állított ki egy hatalmas szobrot Detroitban a Mercedes-Benz.

Az installáció egy hatalmas műgyantatömb, amely egy 1979-es 280 GE modellt foglal magában 49 tonnás össztömeggel. A teljesen átlátszó műanyagon keresztül könnyen megfigyelhető a kissé döntött pozícióban fogságba ejtett klasszikus terepjáró és annak főbb elemei, melyek hozzásegítették az évtizedek alatt kialakult sikerességéhez.

A teljes munka elkészülése 90 napot vett igénybe, ugyanis csupán 3 centiméterrel tudták növelni a gyantaréteg vastagságát. A mű végül 5,5 méter hosszú, 2,44 méter széles és 3,05 méter magas lett, aki pedig nem tud kiutazni Amerikába, hogy megnézze, ne aggódjon, a német gyártó több helyszínre is magával fogja vinni azt, ahogy az új G-osztály bemutatkozik világszerte.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

juteszembe
2018-01-15 - 19:15

… Majd több ezer év mulva a Föld kipusztulása után egy másik bolygóról az oda költözött utódaink azt fogják vizsgálni, milyen is volt eme bolygó levegő összetétele… …


*/