/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Ha többre vágyunk a BMW M4-nél

2018. október 27. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Az Alpina bemutatta a BMW 4-es sorozatának 3.0 literes motorral szerelt változatából megalkotott B4 S Bi-Turbo modelljét, amelyből 99 példány készül, s erősebb lesz, mint a gyári M4. Kétféle hajtással kapható, mindkettő 300 km/órás tempó felett képes haladni.

Tekintélyes múltra lehet büszke a BMW modellek specializálására szakosodott Alpina cég, amely most egy újabb csodát húz elő tarsolyából.

A B4 S Bi-Turbo Edition 99 névre keresztelt autóból 99 darabot fog készíteni a nemesítő cég vegyesen kupé és kabrió, előbbit hátsó- és összkerekes kiadásokban. A meghajtásról a már jól ismert sorhatos 3.0 literes duplaturbós benzinmotor fog gondoskodni 452 lóerő mellett 680 Nm-es csúcsnyomatékkal. Ez 21 lóerővel és 130 Nm-rel több, mint amit az M4-es gyárilag tud, így persze nem csoda, hogy összkerékhajtással 3,9 másodperc, csak a hátsó tengelyt hajtva pedig 4,2 szekundum alatt katapultál százra (az M4 automatával 4,1, kézi kapcsolású váltóval pedig 4,3 másodperc alatt képes erre), s előbbi megfutja a 303 km/órát, míg utóbbi 306 km/óránál fárad ki.

A teljesítmény (és a hang)növelésből jócskán kiveszi részét a titán Akrapovic kipufogórendszer, amely nem mellesleg 7 kilogrammal könnyebb is, mint az eredeti kidörgő. Azt talán mondani sem kell, hogy az önzáró differenciálmű alaptartozék. A bődületes teljesítményt egy nyolcfokozatú automataváltó továbbítja a motorból, melynek irányítását a vezető is bármikor átveheti a nagyobb méretű, alumínium „Alpina” váltófülekkel.

A külsőt az egyedi színekkel lehet igazán sajátunké tenni, de a 20 collos Alpina Classic felnik is már messziről mutatják, hogy ez nem egy „mindennapi” BMW. A kabint a legszebb bőrfélékkel képes a cég még vonzóbbá tenni, amihez a cérna színét is kiválaszthatják a megrendelők.

Ha pedig a megrendelésnél tartunk, az autó alapára Németországban 74 705 euró (24,22 millió forint) lesz kupé, 80 756 euró (26,18 millió forint) kabrió kiadásban, bár ezt csak a színkombinációk tudják feltornázni, mivel a felszereltség már ezért az árért is gazdag.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/