/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Hatkerekű G-osztály, furgon méretű csomagtérrel

2022. augusztus 06. 10:15   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Tudjuk, hogy létezik Mercedes G-osztály 6×6-os gyári kiadásban, de az mind platós, az igazán hasznos dobozból viszont eddig nem láttunk hatkerekűt. Íme a kivétel, amely olyan hátsó lábtérrel rendelkezik, mint egy limuzin és akkora csomagtartója van, akár egy furgonnak.

Nem mintha sok értelme lenne, de létezik néhány hatkerekű civil utcai jármű, amely valószínűleg a figyelemfelkeltésről és a felesleges vágykeltésről szól. Közülük az egyik a Mercedes G63 AMG 6×6, amely körülbelül 270 millió forintért volt megvásárolható új korában – most talán még egy kicsit többért.

A modell lényege nem más, mint egy plusz tengely, mellyel így nagyobb utastér és – pickup lévén – méretesebb plató került kialakításra, illetve az egész bódé magasabbra került. Mi emberek azonban szeretjük az egyedi dolgokat, így van élet a gyári extrém megoldáson túl is, méghozzá az alábbi, 2017-es G550.

Az egyedi készítésű G-osztály olyan, mint gyári testvére, azaz hat teljesértékű kerékkel rendelkezik, azonban plató helyett teljesen fedett csomagtere van, ami akkora, hogy gyakorlatilag kétszemélyes ággyá is alakítható egy matrac segítségével. A hátsó ajtókat és lábteret megnyújtották, így nincs az a magas ember, aki kényelmetlenül foglalna itt helyet.

Az utastér többi eleme lényegében változatlan maradt, ahogy a plusz két kereket sem kapcsolták be a meghajtásba, így 6×4-es SUV-ról beszélhetünk. A külsőt érintette még néhány módosítás, mint amilyen a LED fényekkel ellátott Brabus hűtőrás, a Front Runner tetőcsomagtartó és hátsó létra, az oldalra szerelt víztartály és a 20 collos Black Rhino Bradlock-stílusú kerekek. Érdemes még megjegyezni, hogy órájában mindössze 583 mérföld, azaz 938 kilométer található. Az eredetileg fekete fényezést bézs matricázás takarja. Aki magáénak szeretné tudni, a Cars & Bids oldalán lehetősége van licitálni az egyedi terepjáróra augusztus 8-áig.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/