/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Hibátlanul megőrizte a pajta az elfeledett Jaguar E–Type-ot

2015. április 21. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Összesen több mint 25 évig pihent bezárva, végig tető alatt egy 1973-ban gyártott Jaguar E-Type Series III. A V12-es roadster most új életet kezdhet friss tulajdonosánál várhatóan 35 millió forintnak megfelelő font körüli összegért.

Nem mindennap talál az ember egy autót a család elfeledett garázsában, amely ráadásul kifejezetten ritka és értékes – mint például az alábbi Jaguar E-Type Series III V12 Roadster, melyet hibátlan állapotban fedeztek fel az angliai Warwickshire-ben.

A szóban forgó gépjármű ráadásul mindvégig egyetlen család tulajdonában állt – a jelenlegi árverező nagyapjáé volt új korától egészen 1993-ig, amikor fiának adta azt. Az értéknövelő tulajdonságok között találhatjuk továbbá a csupán 7740 mérföldes (mintegy 12 400 kilométeres) futásteljesítményt is, mely jól látszik a kocsi kopásmentes belterén.

A második tulajdonos egyébként nem sokat használta a járgányt, ugyanis már 1996-ban egy fűtött téglaházban kezdte tárolni, majd 1999-ben elköltöztette egy faszerkezetű istállóba, ahol egy külön, autók tárolására készült, szinten tartható páratartalmú burokban tárolta el egészen 2006 októberéig. Eztán már csak egy sima garázs jutott a korosodó modellnek, majd tavaly, az időközben elhunyt örökös fia találta meg a kissé poros, de még mindig ragyogó kincset.

Ő úgy döntött, nem tartja meg a továbbiakban a klasszikus brit sportautót, így felújíttatta motorját és lecserélte a szükséges alkatrészeket, tartozékokat – kivéve az eredeti pótkereket és alkatrész-, illetve szerszámkészletet – hogy a jármű teljes pompájában kerülhessen eladósorba a május 23-i Silverstone Aukción.

Ha minden jól megy, az autót minimum 75 ezer fontért (31,5 millió forintért), de egyesek szerint akár 100 ezerért (41,9 millióért) is elviheti valaki.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/