/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Ilyen, ha a Ferrari F8-at nyom a billentyűzeten

2019. március 01. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Bemutatta a 488 GTB utódját a Ferrari, amely az olaszok eddigi legerősebb V8-as motorjával büszkélkedhet három darab feltöltőjének köszönhetően. Ráadásul 720 lóerős teljesítményével nem csak nagyobb potenciállal, de alacsonyabb tömeggel is rendelkezik az F8 Tributo.

Négy éve mutatkozott be a Genfi Autószalonon a Ferrari 458 utóda, a duplaturbós V8-assal szerelt 488 GTB, melyet mára úgy ítélt meg a gyártó, hogy elég öreg a nyugdíjazáshoz.

Így elkészítette az F8 Tributo névre hallgató következő „kis” Ferrarit, aminek szintén 3.9 literes V8-as egységére már három darab feltöltőt szerelt, így 670-ről 720-ra nőtt a lovak száma, míg a csúcsnyomaték 760-ról 770 Nm-re. Nem is ez az érdekes, hanem hogy a három turbóval kiküszöbölte a turbólyukat az olasz istálló, ráadásul az F8 40 kilóval könnyebb is elődénél, amennyiben a megrendelő mindenből a könnyített (szénszálas) opciót választja.

A szám szerint 1330 kilogramm öntömegű kasztnit mindössze 2,9 másodperc alatt repíti százra a technika (ez egy tizeddel jobb a GTB-nél), de a 200-as sprint is kész van 7,8 szekundum alatt (ami öt tizeddel jobb a GTB-nél). A végsebesség 330 helyett immáron 340 km/óra – bár ezt tényleg csak a maximalisták fogják értékelni és kiélvezni. Ezekkel már a hasonló teljesítményű 488 Pista is bőven megszorongatható.

Az elődéhez képest 10%-kal nagyobb leszorítóerő már csak hab a tortán, így nem csak egyenesekben, de a kanyarokban  is fejlődött az utód: az újragondolt kasztni nem csak laposabb és merevebb, de a Ferrari új formanyelvét is hivatott bemutatni – amely egyébként részben visszanyúlik az olyan ősökhöz, mint a 308 GTB vagy az F40.

A belső design is teljesen új, a kör alakú szellőzőnyílásoktól az új kormánykeréken át egészen az anyósülés előtt elhelyezett, 7 colos érintőképernyőig. A modell első ízben a hamarosan kezdődő Genfi Autószalonon mutatkozik be, ahol mi is közelebbről szemügyre vesszük majd.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/