/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Ilyen Mercedes nincs még egy a Földön

2018. november 03. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Az eleve fehér hollónak számító Mercedes SLR McLaren 722 Edition modellek között is csupán 25 darab 722S készült, melyek közül 6 példány lett vászontetős Roadster, de azok között sincs még egy ilyen, gyárilag egyedire szabott szupersportautó, mint az alábbi, eladó csoda.

Nem a sufnitunerek boltjába kell menni, ha igazán egyedi autóra vágyik az ember, csupán elő kell teremteni egymillió dollárt (pontosabban 1 millió és 50 ezer dollárt, vagyis 295 millió forintot), és máris a tulajdonosa lehetünk egy különleges McLaren-Mercedesnek.

Az SLR-t még 2003-ban mutatta be a Mercedes és a McLaren közösen – a két márka sikeres Forma-1-es együttműködésének következményeként –, majd 2006-ban megjelent a 722 Edition kiadás erősebb motorral, áthangolt futóművel és egyéb finomságokkal. Egy évvel később bemutatták a 722 Roadstert is, amit 2010 végéig, a gyártás teljes befejezéséig készítettek.

A szóban forgó 2009-es gyártású autót Amerikában árulják, a vastag árcédula pedig nem véletlen, ugyanis egy elég különleges példányról van szó. Először is, csupán 4816 mérföldet (7750 kilométert) futott, továbbá egyike az MSO (McLaren Special Operations) különleges kéréseket teljesítő részleg 25 gyárilag átalakított 722 SLR-einek, amikből csupán 6 példány készült Roadster változatban. Közülük mindössze egy ilyen színű és ellátmányú modell látta meg a napvilágot: kéttónusú narancs fényezést, sötétszürke könnyűfém-felniket, extra száz lóerőt a 650-en felül, valamint temérdek szénszálas elemet (első kötényt, állítható hátsó szárnyat és diffúzort) kapott. A belsőt az egyedi bőrözés és a további karbon kiegészítők teszik különlegessé.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/