/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Ilyen rendőrautó lett a drogdíler Chevrolet Corvette-jéből

2022. július 01. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Mindenkinek jár egy második esély. Pláne, ha az autó nem is tehet arról, hogy kinek a tulajdonába került. Így lett egy floridai sheriffirodának Chevrolet Corvette rendőrautója, melyet egy helyi kábítószerkereskedőtől foglalt le.

Vannak országok, ahol a bűnözők autóit egyszerűen csak bezúzzák, akadnak helyek, ahol elárverezik őket és vannak, ahol arra használják őket, ami elől egykoron menekültek velük.

A floridai Escambia megye sheriffirodájának állományába épp így került egy C7 Corvette Z06-os, melyet a hétvégén büszkén be is mutattak a nagyérdeműnek.

Az autó korábban egy drogdíler tulajdonában állt, ám elfogását követően ingóságait lefoglalta a rendőrség, melyek között volt ez a modell is. Az egyedi matricázás mellett a kék-piros villogók is felkerültek rá, így igencsak látványos jelenség lett.

Aki azt reméli, hogy egy-két üldözős felvételen majd viszontlátja a Corvette-et. csalódnia kell, sajnos ugyanis a bűnüldözésben közvetlenül nem fog részt venni, mindössze marketing célokból lesz látható különböző helyszíneken, ahol toborzásösztönző, illetve társadalomnevelő szerep vár rá.

Mivel az autót nem az adófizetők pénzéből vették, s nem is fogják a fenntartására sem költeni a közpénzt, nem csoda, hogy az átalakításokat is maga az Escambia Megyei Sheriff Alapítvány állta, amely egy nonprofit szervezet, és azzal a céllal hozták létre, hogy támogassák a sheriffiroda alkalmazottjait, gyermekörökbefogadást, valamint a közbiztonságot növeljék.

Egyébként az autó meghajtásáról egy 6.2 literes V8-as kompresszoros benzinmotor gondoskodik 659 lóerős (485 kW) csúcsteljesítménnyel és 880 Nm maximális forgatónyomatékkal, ami elég arra, hogy 3,3 másodperc alatt repítse álló helyzetből 100 km/órára a Z06-ost.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/