/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Megtalálták az első BMW M1-est

2015. december 28. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Nem a modellhez méltó állapotban, de legalább előkerült a BMW klasszikus sportmodelljének első prototípusa. A restaurálásra szoruló autót rögtön árverésre bocsátották, és átszámítva 23,5 millió forintért kelt el.

A 001-es kasztnikódú BMW M1 vált eladóvá, miután egy pajtában megtalálták.

Az E26-os kódnév alatt futott négykerekűt 1978 és ’81 között készítette összesen 453 példányszámmal a bajor gyártó, így már egy szebb állapotú mezei példány is jó pénzt megér, cikkünk alanya azonban egy speciális egyed.

Bár állapota egyelőre nem a legjobb, ha valaki restaurálja, kitűnő befektetés válhat belőle, mivel ez az első M1-es példány, egy prototípus a hétből. A szerencsétlen járgányt a németországi Bad Aiblingben találták meg egy pajtában nagyjából 30 évnyi állás után.

Jelenleg motorja sem indul, de ha egyszer életet lehelnek a 3453 köbcentis sorhatosba, 277 paripa szabadulhat fel – ami egyébként 260 km/órás végsebességet tesz lehetővé egy ötsebességes manuális váltón keresztül a hátsó kerekek meghajtásával.

A Giorgetto Giugiaro által dizájnolt modellben jelenleg csupán 1000 mérföld (1600 kilométer) van, s bár kicsit rozsdás, sikerült 81 600 dollárért, vagyis 23,5 millió forintért értékesíteni online licitálás keretein belül.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/