/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Nem sok ilyen Peugeot 205 GTI készült

2016. május 23. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Egyre kevesebb a szép állapotban lévő legendás hot hatch, így a meglévő példányok értéke szépen lassan mászik felfelé, ám közülük is vannak olyan gyöngyszemek, mint az alábbi, Dimma Design által kezelésbe vett, makulátlan darab. Meg is kérik az árát.

Nagyon ráálltak manapság a gyártók a számháborúzásra, hisz már lassan egy egyszerű hot hatch ereje is meghaladja a 300 paripát, míg 20-25 évvel ezelőtt még 120-150 lóerőből is jót lehetett autózni. Ez többek között annak is köszönhető, hogy a sportmodelleket a lehető legkönnyebbre, legmerevebbre, vagyis a legjobban vezethetőre igyekeztek csiszolni a mérnökök, hogy az ember valóban átélje a száguldás élményét.

Talán épp ezért kezd egyre nagyobb értéke lenni az előző évezredben legyártott és szép állapotban megőrzött méregzsákoknak, az olyanoknak, mint amilyen az alábbi, 1992-es Peugeot 205 GTI.

Bár a képek alapján a legtöbben valami sufnituningra gyanakodnának, már a ’90-es években is léteztek tuningműhelyek, amelyek a legjobbat igyekeztek tovább fejleszteni. Egyik ilyen volt a brit nemzetiségű Dimma Design, az alábbi GTi-t is átalakító csapat. A tuner egy üvegszálas optikai csomagot épített minden idők legjobb hot hatch-ének karosszériája köré, majd az egészet lila metál színűre fényezte.

Mindössze 250 darab GTI kapta meg a szélesített kerékjárati ívekkel, különleges küszöbökkel, hatalmas szárnnyal, légbeömlőkkel és egyéb finomságokkal operáló felszerelést, így elég ritka darabról beszélhetünk az alábbi 1.9 literes 122 lóerős négyhengeressel szerelt, 66 ezer mérföldet (106 ezer kilométert) futott négykerekű személyében.

Épp ezért az autót elárverezni készülő Classic Car Auctions 10 és 12 ezer font – mintegy 4-5 millió forint – közé saccolja a modell várható eladási árát.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/