Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Rendőr nehézfiú

2017. július 21. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A Ford amerikai részlege egy minden területen boldogulni képes szolgálati autót mutatott be a helyi erők örömére. Az F-150 Police Responder 380 lóerős V6-os motorjának köszönhetően mindenen átmegy és mindent elhúz vagy elcipel magán…

Az amerikai rendőrség talán egyik legnépszerűbb típusa is a Fordhoz (Crown Victroria szedán) köthető, mostantól azonban az ipar első, hivatalos üldözésre alkalmas pickupja is a gyártó nevéhez fűződik az F-150-nek köszönhetően.

A méretes platós elfogóautó az F-150 FX4-en alapszik, melyben egy 3.5 literes EcoBoost V6 benzinmotor dolgozik 370 lóerő (279 kW) és 636 Nm kíséretében. Az egységhez kapcsolt tízfokozatú automataváltó mind a négy kerék felé továbbítja a teljesítményt, így méretei és tömege ellenére akár a 160 km/órás tempót is képes elérni.

Ami a külsőt illeti, minden a mostoha körülmények leküzdéséért került az F-150-esre: 18 collos alufelnik terepgumikkal, és a mögöttük megbúvó továbbfejlesztett fékrendszer, az első erősített stabilizátor rúd, a 240 amperes generátor, az alvázvédő lemezek, illetve az akár 3175 kilóval is megbirkózó csörlő egyaránt a gyors, megbízható és egyszerű feladatvégzésért született.

Az eddigi legnagyobb vontatási, terhelési indexekkel, valamint legnagyobb befogadóképességgel rendelkező elfogóautó belsejét próbálták a legnagyobb komfort mellett a legstrapabíróbbá tenni, így többek között gumírozott padló, valamint erős szövetülések kerültek bele. Idén ősztől már szolgálatba is állhatnak az első példányok.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

A nap képe

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!