/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Rowan Atkinson Mercedes-Benz 500E modellje

2019. április 08. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Nemcsak a ’90-es évek elejének legerősebb E-osztályos Mercedese, de a Mr. Bean szerepét játszó Rowan Atkinson kezei között öregedő csillagmárkás sportszedánja vált eladóvá nemrég. A 310 ezer kilométert futott Mercedes 500E árverésen keresi új gazdáját.

Báránybőrbe bújt farkas – így jellemezték a ’90-es évek elejének egyik durva sportszedánját, a Mercedes-Benz 500E-t, mely kívülről egy átlagos felső-középkategóriás prémiumtermék volt, a lemezek alatt azonban a Porsche által fejlesztett sporttechnológia rejtőzött.

A csillag embléma egy zuffhauseni V8-ast rejt, melynek 5.0 literes lökettérfogata 326lóerőt (240 kW) és 480 Nm csúcsnyomatékot képes megindítani a hátsó kerekek felé. A százas állósprint 5,9 másodpercig tart, míg a csúcssebességet 250-nél határozza meg az elektronika. Angliába is került belőle, ám csupán 29 darab balkormányos 500E került valaha bejegyzésre a szigetországban.

Nem csoda hát, hogy felkeltette a sportautókat gyűjtő brit színész figyelmét 1991-ben ez a példány, melyet négy éven át használt, majd eladott, végül 2017-ben visszavásárolta, de most újra megválik tőle.

Amit biztosan tudni lehet Atkinson úr 500E modelljéről, hogy egyáltalán nem egy múzeumi példányról van szó: órájában 190 ezer mérföld, azaz több mint 310 ezer kilométer található, viszont teljes előélete ismert, minden eddigi számla jár hozzá és gyakorlatilag hibátlan – de legalábbis a korát bőven meghazudtoló – állapotban van. Illetve anno megjelent róla egy cikk a brit Car magazine hasábjain. Futásteljesítménye miatt nehéz megítélni, mennyit érhet, de május 25-én, a Classic Car Auction árverésén fény derül majd rá.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/