/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Sterrato, az igazi terepes Lamborghini

2022. július 27. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Mi az? Olasz szupersportautó, ami a terepen érzi igazán otthon magát? Nem, nem a Lamborghini Urus, bár a gyártó stimmel. A bikások ugyanis tényleg bemutatják a pár éve már beharangozott Huracán Sterrato modellt, ami leginkább egy extra drága raliautó. De a szett jól áll neki.

Mielőtt végleg elbúcsúzna Huracán modelljétől, a Lamborghini még elkészítette belőle a Sterrato kiegészítőnévvel illetett terepes változatot.

A koncepció 2019-ben látta meg a napvilágot, ám akkor még csak számítógépen rajzolt képek segítségével, és valamiért egészen mostanáig kellett várjunk arra, hogy rendes fotókon és videón is szemügyre vehessük a végleges példányt.

A terepmintás ruhába bújtatott négykerekű legfeltűnőbb jegyei között említhetők a szélesített, műanyagbetétes kerékjárati ívek, a plusz két LED első fényforrás, a tetősínpár, a módosított légbeömlők és az átszabott diffúzor, de a 20 collos alufelnikre húzott vaskosabb abroncsok és természetesen a láthatóan nagyobb hasmagasság is árulkodik arról, hogy nem a versenypályákra szánt változatról van szó.

A Huracán Sterrato mozgatásáról egy 5.2 literes V10-es szívómotor gondoskodik, de a pontos teljesítményt még nem árulta el a gyártó, ám valószínűleg az összkerékhajtású Evo, Tecnica és STO variánsokban 640 lóerőt teljesítő egység kerül majd bele.

A hivatalos bemutatóra még várnunk kell legalább az októberi Párizsi Autószalonig, addig a „Betonon túl” („Beyond the Concrete”) címmel ellátott videó tapaszthatja be valamelyest sebeinket

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/