/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

A nap képe: Szedán terepjáró? A Lada ezt is elkészítette

2018. április 21. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Alighogy bemutatkozott hazánkban az új Lada Vesta, a gyártó már az emelt hasmagasságú, terepjárásra alkalmas példánnyal is előállt. Íme a kissé amorf Vesta Cross Sedan, amely magasabban gurul, mint például egy Toyota RAV4, mégsem crossover.

A Dacia mellett a Lada is nagyot szakított a közép- és kelet-európai autópiacra való visszatéréssel, hisz azóta minden modellje sikerre ítéltetett. Pedig az „addig üsd a vasat, amíg meleg” közmondás jegyében született Vesta Cross Sedan biztosan nem szépségével fog hódítani.

Talán inkább praktikumával, ugyanis az új négyajtós hasmagasságát 203 mm-re emelték a mérnökök egy új futóművel, amely nagyobb, mint egy Toyota RAV4-es terepjáróé. Ez minden bizonnyal jól jöhet majd a rosszabb útminőségű városokban és földutakon.

A Lada tulajdonképp egy új szegmenst hozott létre a Vesta család negyedik tagjával (a sima szedán, SW kombi és SW Cross kombi után), amely nem csak felfüggesztését tekintve újult meg, hanem többek között műanyag védőelemekkel látták el körbe végig, illetve nagyobb kerekeket is raktak alá, így sokkal „off-roadosabb” lett kiállása.

Ami a belsőt illeti, a gyári képeken természetesen nem egy fapados variánst láthatunk, így nem marad ki a navigációs rendszer, a hátsó ülések fűthetősége, a digitális klíma, a tempomat vagy épp az automataváltó opciója sem. Az üléseket félbőr- és szövetbevonattal látják el az adott felszereltségnél.

A cég egyelőre még nem fogad megrendeléseket, de a gyártás közeljövőben várható beindulásával nagy tömegekre számítanak, hisz manapság nem sokan kínálnak újautót a kisebb keresetűeknek, azonban az első információk alapján csak az orosz piacon lesz kapható a terepjáró szedán, és nem tudni, tervezik-e bevezetését más országokban.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Noll Balázs
2018-04-21 - 15:37

Nekem nagyon tetszik ez a Lada terepjáró☺☺☺✌???


*/